Kakva kombinacija

Ne volite brokulu? Nakon što ovo kušate to više nikada nećete reći

Foto: Marijan Sušenj/PIXSELL
Ne volite brokulu? Nakon što ovo kušate to više nikada nećete reći
12.03.2014.
u 15:45
Iako će mnogi odmahnuti rukom i na sam spomen brokule ili ostalog zelenog povrća, ovo morate kušati. Svako povrće može biti jako ukusno, samo ga treba znati pripremiti.
Pogledaj originalni članak

Sastojci: 1 brokula srednje veličine, 700 g miješanog mljevenog mesa, 2 šnite kruha, 1 glavica luka, 1 jaje, 1 žumanjak, 1 dl vrhnja, 2 žlice sjeckanog peršina, 200 g sira, prstohvat češnjaka u prahu, 1 žličica mljevene paprike, 60 g maslaca, 2 žlice brašna, 5 dl mlijeka, 3 rajčice, 2 žlice ulja, mješavina začina, sol, papar

Priprema:

1. Kruh natopiti vodom, a potom ga ocijediti i izmrviti.

2. Luk što sitnije nasjeckati, a sir naribati na krupno.

3. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveno meso, jaje, izmrvljeni kruh, mljevenu papriku, luk i češnjak. Dodati začine po želji i dobro izmiješati.

4. Brokulu odrezati na kraju, ali ju ostaviti u komadu pa kratko blanširati u slanoj vodi da omekša.

5. U manjoj posudi otopiti maslac, dodati brašno i kratko popržiti. Zatim postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati začine po želji. U gotov umak umiješati žumanjke, vrhnje i peršin.

6. U okruglu nauljenu vatrostalnu zdjelu prebaciti smjesu od mesa i oblikovati kružnu štrucu tako da sredina posude ostane prazna.

7. U sredinu staviti ocijeđenu brokulu te sve preliti bešamel umakom. Odozgo posuti sirom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.

8. Rajčicu narezati na ploške. Pred kraj pečenja zdjelu izvaditi iz pećnice, preko mesa rasporediti rajčice i vratiti u pećnicu da se dopeče.

>>Ako volite tjesteninu ovo jelo jednostavno morate probati

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.