Sastojci: 1 brokula srednje veličine, 700 g miješanog mljevenog mesa, 2 šnite kruha, 1 glavica luka, 1 jaje, 1 žumanjak, 1 dl vrhnja, 2 žlice sjeckanog peršina, 200 g sira, prstohvat češnjaka u prahu, 1 žličica mljevene paprike, 60 g maslaca, 2 žlice brašna, 5 dl mlijeka, 3 rajčice, 2 žlice ulja, mješavina začina, sol, papar
Priprema:
1. Kruh natopiti vodom, a potom ga ocijediti i izmrviti.
2. Luk što sitnije nasjeckati, a sir naribati na krupno.
3. U odgovarajućoj posudi pomiješati mljeveno meso, jaje, izmrvljeni kruh, mljevenu papriku, luk i češnjak. Dodati začine po želji i dobro izmiješati.
4. Brokulu odrezati na kraju, ali ju ostaviti u komadu pa kratko blanširati u slanoj vodi da omekša.
5. U manjoj posudi otopiti maslac, dodati brašno i kratko popržiti. Zatim postepeno dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Pred kraj kuhanja dodati začine po želji. U gotov umak umiješati žumanjke, vrhnje i peršin.
6. U okruglu nauljenu vatrostalnu zdjelu prebaciti smjesu od mesa i oblikovati kružnu štrucu tako da sredina posude ostane prazna.
7. U sredinu staviti ocijeđenu brokulu te sve preliti bešamel umakom. Odozgo posuti sirom i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
8. Rajčicu narezati na ploške. Pred kraj pečenja zdjelu izvaditi iz pećnice, preko mesa rasporediti rajčice i vratiti u pećnicu da se dopeče.