Recept

Nedjeljni ručak: Pikantna slatko-kisela piletina s đumbirom i cimetom

Foto: Žarko Bašić/PIXELL
Nedjeljni ručak: Pikantna slatko-kisela piletina s đumbirom i cimetom
11.01.2014.
u 13:20
Za ovo jelo bit će vam potrebno oko 80 kuna i sat vremena
Pogledaj originalni članak

SASTOJCI: veće pile, svježi đumbir, neprskana gorka naranča, med, pivo, sol, papar, guščja mast, cimet, kadulja, prilog po izboru

PRIPREMA: Večer prije pečenja nasolite pile i natrljajte ga guščjom masti. Pripremite marinadu od naranče koju ste naribali i iscijedili sok, ribanog đumbira i cimeta pa u nju uvaljajte pile sat prije pečenja. Zagrijte pećnicu i pekač pa u njega stavite pile. Zapecite naglo, na 190°C desetak minuta, a kad se korica stvrdne, smanjite i pecite na 160 stupnjeva još pola sata. Razmutite malo meda u pivu pa mažite pečenje. Pred kraj pokapajte marinadom. Desetak minuta prije kraja dodajte kadulju koja će se fino osušiti.

>>Prijedlog za subotnji ručak: Lazanje s četiri sira i ljutim kobasicama

Svjetski dan bubrega

Ova bolest godišnje pogađa više od 850 milijuna ljudi, simptomi su nespecifični, a ključ je prevencija

Svake godine, drugog četvrtka u ožujku, obilježava se Svjetski dan bubrega. Riječ je o globalnoj kampanji koja se provodi diljem svijeta s ciljem podizanja svijesti o važnosti bolesti bubrega, od koje na svjetskoj razini boluje više od 850 milijuna ljudi, među kojima čak 300.000 u Hrvatskoj. Prema podacima iz 2019. godine, ova bolest uzrokovala je više od 3,1 milijun smrtnih slučajeva.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.