Nemate ideju što kuhati za ručak ili ranu večeru i uz to ne želite provesti puno vremena u kuhinji nakon napornog radnog dana? Ovaj recept idealan je za vas.
Fino, a jednostavno jelo koje danas donosimo jest tjestenina s gljivama. U receptu su šampinjoni, ali po želji ih možete zamijeniti i nekom drugom vrstom. Želite li pripremiti vegetarijansku verziju, izbacite pancetu.
Sastojci koji vam trebaju:
450 g tjestenine
400 g šampinjona
100 g sitno sjeckane pancete
1 luk
4 žlice kiselog vrhnja
40 g parmezana
1 žlica maslaca
2 režnja češnjaka
250 ml vina
2 žlice peršina
Sol, papar
Pogledajte kako je izgledalo otvaranje terasa kafića u Zagrebu:
Priprema:
Stavite kuhati tjesteninu. Za to vrijeme istopite maslac na tavi, dodajte sjeckani luk, a nakon nekoliko minuta i češnjak. Kad je to gotovo, stavite pancetu. Nakon nekoliko minuta dodajte i gljive, narezane na ploške. Sve skupa pržite 10-ak minuta, a zatim dodajte vino i kuhajte dok ono ne ispari. Dodajte začine, a na kraju tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala. Stavite kiselo vrhnje, parmezan i peršin. Sve dobro promiješajte i poslužite toplo.
Znate li koja je tjestenina puna proteina i zašto je to bitno?