gdje se vi nalazite?

Neki rado pomažu, a neki baš i ne: Ovo su najviše i najmanje velikodušni horoskopski znakovi!

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
21.05.2024.
u 06:00
Pogledaj originalni članak

 

Vjerojatno poznajete nekoga tko je iznimno velikodušan: posudit će vam neku stvar ili dati prijeko potreban zajam bez razmišljanja. Ako vam treba rame za plakanje, oni će odmah biti tu. S druge strane, vjerojatno poznajete i ljude koje biste zadnje nazvali ako vam treba pomoć. Nikada neće izvaditi novčanik na kraju obroka, a o posudbi stvari ni ne razmišljate. U koju skupinu netko spada može odrediti njegov horoskop, kažu astrolozi. Ovo je svih 12 znakova zodijaka od najmanje do najdarežljivijih, piše Best Life. 

Škorpion: Ovaj notorno tajnoviti znak ne želi da ljudi znaju koliko novca zarađuju ili imaju, pa je malo vjerojatno da će ga otvoreno trošiti. Također je malo vjerojatno da će vas počastiti nečim jer ne žele poslati krivu ideju. Ali ovaj intenzivan znak također ima tendenciju pretjeranog trošenja kada nitko ne gleda. "Škorpioni moraju razviti vještine kako bi postigli potrebnu ravnotežu i izbjegavali previše fokusiranja na novac", kaže Alice Alta, stalna astrologinja za aplikaciju Futurio.

Jarac: Ako očekujete da Jarci budu velikodušni sa svojim slobodnim vremenom ili teško zarađenim novcem, potražite to radije negdje drugdje. "Jarac ima reputaciju strogosti i oni su Scrooge McDuck u zodijaku", objašnjava Alice Smith iz Alice Smith Astrology. "Oni očekuju i od drugih da rade za ono što oni dobiju. Budući da ne očekuju da će dobiti milostinju, ni oni ju ne daju olako."

Blizanci: Za razliku od Jarca, Blizanci će sve svoje slobodno vrijeme posvetiti druženju. Ali kao ekstrovertirani, tračeri zodijaka, često lete od grupe prijatelja do grupe prijatelja bez obzira na to kome doista treba njihovo vrijeme. Oni napreduju u zabavi drugih, ali obično nisu skloni kupiti rođendanski dar ili počastiti nekoga obrokom. "U najgorem slučaju, Blizanci bi mogli postati previše egoistični i egocentrični", kaže Alta. "Možda jednostavno ne vide smisao u pokazivanju svoje velikodušnosti ako ne dobiju ništa zauzvrat."

Bik: Bik ima reputaciju materijalista. "Obožavaju ljepotu života, luksuzne stvari i skupu odjeću", napominje Alta, pa će se s vremena na vrijeme osobno prepustiti finijim stvarima u životu. Ali spremni su odriješiti svoje novčanike za druge samo ako su prvo dobili ono što žele i ako kupnju ne smatraju neozbiljnom. Alta kaže da ovaj tvrdoglavi znak često "odbija potrošiti novac ako smatra da je kupnja neracionalna".

Ovan: Ovnovi se često nalaze na vodećim pozicijama, kaže Alta, ali to znači da ne vole prepustiti kontrolu ili pomagati drugima da napreduju na njihovu razinu. To se čak odnosi i na situacije izvan radnog mjesta. Na primjer, uvijek će odabrati restoran u koji idete, a kada račun stigne, nemojte očekivati ​​da će platiti ni cent više od svog udjela. Nisu poznati po ugađanju drugima.

Vodenjak: Vodenjaci se smatraju najpametnijim horoskopskim znakom, uvijek s glavom u knjizi ili gledaju najnoviji dokumentarac. Često će biti rastreseni, razmišljajući o svojoj sljedećoj sjajnoj ideji ili o tome kako mogu riješiti svjetske probleme. “Uopće se ne fokusiraju na novac i materijalne stvari”, kaže Alta. Neće se sjetiti vaše godišnjice i najvjerojatnije se nikada neće razbacivati ​​dijamantima. Ali ovaj znak voli vraćati na širu sliku i često će donirati za posebne svrhe do kojih im je stalo.

Lav: Lav je showman zodijaka. Ako im netko pokuša ukrasti svjetla reflektora, pojavit će se vrlo nevelikodušna strana. Ali zanimljivo, Thomas kaže da je to zato što žele da se svi oko njih osjećaju dobro i da se zabavljaju, i učinit će sve što je u njihovoj moći da to i ostvare. "Novac je tu da im se stvari dogode njima i njihovim bližnjima, i oni ga vole dijeliti", dodaje Thomas. Pripremite se da vam prijatelj Lav ponudi raskošna iskustva ili rabljene predmete. Možete biti uvjereni da ne očekuju ništa zauzvrat.

Vaga: Vage su poznate po tome što su pravedne, ekstrovertirane i prijateljski nastrojene - osobine koje ih čine jedinstveno velikodušnima. "Vaga će odvojiti vrijeme ne samo za svoje voljene, već i za ljude u potrebi", kaže Lorena Thomas, certificirana astrologinja i spisateljica na Her Way. "Za Vagu je humanitarni rad prirodan i rade ga ne očekujući ništa zauzvrat." Ovaj znak je pametan s novcem, ali ne razmišlja dvaput o davanju za dobar cilj ili prijatelju. Dakle, ako vam treba uho za slušanje, nazovite svog prijatelja Vagu. Osigurat će izvrstan razgovor, a možda čak i besplatnu rundu pića.

Strijelac: Pustolovni duh Strijelca mogao bi vas natjerati da pomislite da bi vas se odrekli u trenutku kad vam je potrebno, ali astrolozi kažu da se oni zapravo pojavljuju kada je potrebno u velikoj mjeri. "Oni su prirodno društveni i gotovo iluzorno optimistični", kaže Sasha Zimnitsky, profesionalni astrolog u The Vertexu. "Oni uvijek više popuštaju nego što dobivaju—ali nisu zabrinuti zbog toga. Oni su glavni manifestatori zodijaka i ono što daju vraća im se u velikim količinama." Drugim riječima, vaš prijatelj Strijelac dat će vam svoju posljednju novčanicu od 5 eura samo da bi dvije minute kasnije na pločniku našao novčanicu od 10 eura.

Rak: Vjerojatno poznajete svog prijatelja Raka kao "mamu" grupe—a što su mame ako ne velikodušne? "Rak je najbrižniji znak koji želi da svi budu sigurni", objašnjava Smith. "Oni će prvi primijetiti ako nekome nešto treba i brzo će to pružiti ako mogu." To uključuje pružanje ramena za plakanje ili slanje promišljenog malog dara. Prema Zimnitskyju, još jedan bonus za ovaj znak je da "posebno vole pokazivati ​​svoju ljubav kroz izradu domaćih jela." 

Ribe: Kao i Rak, Ribe su osjetljiv vodeni znak. Ali od svih pripadnika zodijaka, Ribe su nedvojbeno najsuosjećajnije, pogotovo kada se radi o onima koji su manje sretni od njih. "Oni vole vidjeti dobrotu na djelu, pa će često biti ti koji će prihvatiti izazov i žrtvovati ono što je njihovo za one kojima je potrebno", kaže Smith. Nažalost, ovaj znak ponekad ima problema s postavljanjem granica - a njihova velikodušnost ponekad može otići predaleko. Kao što kaže astrologinja Virginia Castiglione, "Ribe će se zadužiti da vam pomognu."

Djevica: U većini aspekata svog života, Djevica je metodična i organizirana, ponekad s greškom. Ali kad netko treba njihovu pomoć, odbacit će oprez u vjetar. "Oni će ispraviti svoj raspored bez oklijevanja kako bi pomogli ili jednostavno ponudili emocionalnu podršku prijatelju u krizi", kaže Castiglione. "Oni su vrsta prijatelja na koje se možete osloniti da provedu slobodan dan popravljajući neke stvari u vašoj kući ili vam pomažu pri selidbi." Samo pazite da ih ne tjerate predaleko: poput Riba, Djevica ne zna uvijek postaviti granice svojom velikodušnošću. Davat će i davati sve dok za njih ništa ne ostane.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.