recept

Nemate dosta vremena za kuhanje? Pršut će vas uvijek 'podići na tron'

Foto: Thinkstock
Nemate dosta vremena za kuhanje? Pršut će vas uvijek 'podići na tron'
30.09.2015.
u 14:45
Domaći ravioli punjeni s pršutom, sušenom rajčicom, parmezanom i mozzarelom zadovoljit će i najzahtjevnije nepce.
Pogledaj originalni članak

Napravite sami tijesto za raviole tako da umiješate 5 jaja, 500 g brašna i malo maslinova ulja. Slobodno dodajte i pire od rajčice ili špinata ako želite raviole u bojama, ali onda povećajte količinu brašna po potrebi.

Ostavite tijesto da "odmori" oko pola sata zamotano u foliju kako se ne bi počelo sušiti.

Nadjev

200/300 g pršuta

200/300 g mozzarele

narezani listovi svježeg bosiljka

2-3 sušene rajčice

parmezan

Priprema

Pomiješajte sve sastojke za nadjev, osim pršuta jer ćete nadjev slagati na njega. Tijesto razvaljajte na debljinu 1 mm i izrežite na kvadratiće otprilike oko 7*7 cm. Nadjev stavite na komad pršuta kojeg ćete zarolati u kuglicu i takvu kuglicu staviti na kvadratić tijesta i preklopiti. Pritisnite rubove raviola vilicom kako bi se sljubili i nadjev ostao unutra za vrijeme kuhanja.

U slast!

>>Tako jednostavno: Napravite domaće pljukance s domaćim pestom

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.