Napravite sami tijesto za raviole tako da umiješate 5 jaja, 500 g brašna i malo maslinova ulja. Slobodno dodajte i pire od rajčice ili špinata ako želite raviole u bojama, ali onda povećajte količinu brašna po potrebi.
Ostavite tijesto da "odmori" oko pola sata zamotano u foliju kako se ne bi počelo sušiti.
Nadjev
200/300 g pršuta
200/300 g mozzarele
narezani listovi svježeg bosiljka
2-3 sušene rajčice
parmezan
Priprema
Pomiješajte sve sastojke za nadjev, osim pršuta jer ćete nadjev slagati na njega. Tijesto razvaljajte na debljinu 1 mm i izrežite na kvadratiće otprilike oko 7*7 cm. Nadjev stavite na komad pršuta kojeg ćete zarolati u kuglicu i takvu kuglicu staviti na kvadratić tijesta i preklopiti. Pritisnite rubove raviola vilicom kako bi se sljubili i nadjev ostao unutra za vrijeme kuhanja.
U slast!
>>Tako jednostavno: Napravite domaće pljukance s domaćim pestom