zanimljiv recept

Nešto novo i drugačije: Isprobajte ukusan i kremast pesto od graška!

Foto: Shutterstock
Nešto novo i drugačije: Isprobajte ukusan i kremast pesto od graška!
21.10.2023.
u 07:30
Jednostavno za napraviti, a tako ukusno
Pogledaj originalni članak

Dolaze vam gosti, a vi ne znate što poslužiti? Ovaj pesto od graška gotov je u samo nekoliko minuta, a dovoljan vam je samo multipraktik u kojem ćete sjediniti sve sastojke. Ne morate čak ni kuhati smrznuti grašak! Samo ga pustite da se djelomično odmrzne u zdjeli kako bi omekšao tek toliko da ga možete pomiješati s češnjakom, tostiranim pistacijama, limunovom koricom i sokom, sirom te maslinovim uljem, prenosi Simply Recipes. Ovo je jedan recept koji će vas pripremiti za početak sezone!

  • Prelijte ga preko tjestenine ili njoki
  • Umiješajte ga u kajganu neposredno prije nego što je gotova
  • Stavite ga na pečeni losos ili piletinu
  • Umiješajte ga u šparoge ili rižoto od kozica nakon što isključite vatru, neposredno prije posluživanja
  • Namažite ga na bruskete, a zatim na vrh brusketa pospite izmrvljeni kozji sir ili fetu i malo mljevenog crnog papra
  • Malom žlicom ukrasite juhu od mrkve ili šparoga
  • Namažite ga na debelo izrezani tost, a zatim na tost stavite narezani avokado, poširano jaje ili oboje.

VEZANI ČLANCI:

Sastojci:

  • 170 grama graška
  • 2 žlice pečenih pistacija bez ljuske, neslanih ili slabo posoljenih
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 manji limun
  • 1/2 šalice tvrdog sira, sitno naribanog
  • 1/3 šalice maslinovog ulja
  • 1/4 žličice soli

Upute: 

1. Stavite grašak, pistacije i češnjak u zdjelu multipraktika opremljenog nastavkom a oštricama. Miksajte dok sve ne bude grubo nasjeckano.

2. U sjeckalicu sitno naribajte koricu limuna. Prepolovite limun i iscijedite sok (oko 2 žlice). Dodajte naribani sir, maslinovo ulje i sol.

3. Miksajte dok se smjesa ne sjedini u grubu pastu, oko 30 sekundi. Probajte i po potrebi dodatno posolite.

Ostaci pesta u hladnjaku u hermetički zatvorenoj posudi mogu stajati do 1 tjedna. Neće porumeniti kao pesto od bosiljka, pa nema potrebe prelijevati površinu maslinovim uljem. Alternativno, možete zamrznuti pesto u hermetički zatvorenoj posudi ili u posudama za led (kada se zamrznu, prebacite kockice u vrećicu s patentnim zatvaračem) do 6 mjeseci. 

Jednostavan trik kako brzo i lako dobiti savršeno tanko narezane komade luka:

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.