Konoba Brošćica jedina je u Tisnom koja radi tijekom cijele godine. U njoj ne jedu samo turisti već i domaći pa su nam je na više mjesta preporučili. – Mi smo najuporniji, radimo više od 11 mjeseci godišnje, smatramo da je to nužno zbog kvalitete destinacije – kaže Ivica Ćuzela koji s bratom Krešom vodi restoran već 24 sezone.
Njihov jelovnik temelji se na tradicionalnim domaćim jelima, ali ne može se odbaciti ni internacionalna ponuda jela, objašnjava. – Od prvog dana držimo do tradicije, ali svake sezone nastojimo obogatiti jelovnik. Nudimo crni rižoto, razna jela od sipe, ove je godine nudimo i sa slanutkom, potom pašticadu, a slanih srdela ima uvik. Imamo i odličnu pizzu, a mogu se naručiti i druga jela iz krušne peći – govori Ivica Ćuzela. Iznenadio se koliko Austrijanci i Nijemci vole probati nešto naše.
– Kažu da im smeta kada im sve nudimo isto kao da su kod kuće, žele istražiti i okuse kraja u koji su došli. Mi se trudimo biti različiti. Pašticada s njokima je 70 kuna i izvrsna je, kao i brudet od hobotnice. Jednako košta i crni rižoto od sipe, kojim se ponose. Nismo mogli kušati sve. Vratit ćemo se.