Vrijeme je da se vratimo u rutinu nakon blagdana i da krenemo s izvršavanjem obaveza. Slobodnog vremena je manje, a osim toga bilo bi dobro jesti laganiju i zdraviju hranu nakon obilnih blagdanskih ručkova i večera, stoga danas donosimo recept za jedan brzinski i zdravi ručak - tjesteninu s tunjevinom.
Znate li koja je tjestenina puna proteina i zašto je to bitno?
Sastojci:
400 g tjestenine
4 žlice maslinovog ulja
3 žlice nasjeckanog peršina
2 režnja češnjaka
1 mala čili papričica
450 g pasirane rajčice
400 g tune u ulju iz konzerve
Sol, papar i začini po želji
Priprema:
Prvo stavite kuhati tjesteninu prema uputama koje pišu na pakiranju, a kada je gotova sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala.
Na tavi zagrijte maslinovo ulje i popržite dvije žlice sjeckanog peršina, češnjak i čili. Miješajte povremeno, a kada sve omekša dodajte rajčicu i kuhajte još nekoliko minuta. Na kraju dodajte tunu, sol, papar i začine po želji. Dodajte nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala tjestenina i ostavite na laganoj vatri još nekoliko minuta.
Kada je sve gotovo umiješajte tjesteninu u umak i posipajte ostatak sjeckanog peršina.
Za desert možete pripremiti fritule, donosimo nekoliko savjeta da ispadnu što bolje:
bolje makaroni s šašom