Svjesni smo da se većina jela od tjestenine koje kuhamo kod kuće nije ni približno onima u Italiji, ali to nas ne zaustavlja u spravljanju tih jela. To je tako jednostavno i ukusno da stvarno ne možete pogriješiti, zar ne? Prema stručnjacima iz Napoline, proizvođača tjestenine i umaka, svi radimo veliku pogrešku kod dodavanja sastojaka, prenosi mirror.co.uk.
Kažu da bi dodavanje sira jelu s tjesteninom u Italiji doživjeli kao veliku uvredu za kuhara koji ga je pripremio. Unatoč našoj ljubavi prema talijanskoj hrani, istraživanje provedeno na 2.000 Britanaca otkrilo je da više od 60 posto nije svjesno ispravnog načina pripreme i jedenja tjestenine. Zapravo su čak dali popis 10 najčešćih pogrešaka, a prilično smo sigurni da smo sve napravili.
Pogreške koje radimo s talijanskom hranom:
Jesti kruh s češnjakom kao prilog tjestenini
Jesti kruh prije obroka
Jesti pizzu s punjenim korama
Stavljanje sira u jela od tjestenine
Izrada pizze s više od tri dodataka
Prekuhavanje tjestenine umjesto kuhanja 'al dente'
Ne korištenje passate za pravljenje umaka od tjestenine
Rezanje špageta kako bi se lakše jele
Dodavanje vrhnja karbonari
Stavljanje ulja u vodu za tjesteninu
Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:
Jako su konzervativni