Nutricionistica Laura Ford na društvenim je mrežama podijelila odličan trik za pripremu ukusnog i hrskavog pečenog krumpira uz pomoć jednog sastojka - meda, prenosi Daily Mail.
- Ovaj će vam pečeni krumpir izazvati pravu ovisnost; savršena je ravnoteža slatkog i slanog s hrskavim rubovima. Jednostavno ga nećete moći prestati jesti! - napisala je Ford u svojoj objavi, a evo što ćete za njega trebati i kako se priprema:
Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi
- 2 kg crvenog krumpira
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 50 g maslaca
- mješavina začina
- sol i papar
- 1 i pol žlice meda
Priprema:
- Zakuhajte lonac vode i dodajte krumpir. Krumpir kuhajte 4-5 minuta dok ne omekša, ali ne mora biti gotov.
- Dok se krumpir kuha, zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva C.
- Stavite maslinovo ulje i maslac na papir u posudi za pečenje i stavite peći na 2 minute dok se maslac ne otopi.
- Dodajte ocijeđeni krumpir i pomiješajte ga s uljem. Začinite mješavinom začina, solju i paprom. Pazite da se krumpir ravnomjerno rasporedi i da se ne preklapa.
- Pecite 30 minuta, a zatim preokrenite i pecite još 25-30 minuta ili dok ne postane hrskav.
- Prelijte med preko krumpira dok je još vruć i ukrasite svježom majčinom dušicom. Uživajte!
Hit TikTok recept za vegane: Pečena kora od banane im 'glumi' slaninu, biste li probali?