Krenula je sezona roštiljanja, a uz ćevape i pljeskavice koje se tradicionalno peku na roštilju, mnogi vole i pečenu piletinu. Kako biste postigli hrskavost i odličan okus, marinirajte komade mesa nekoliko sati prije - i to uz trikove i savjete kuharice Claire Lower.
Najljepši proljetni prizori stižu iz Japana: Procvjetala stabla trešnje prava su atrakcija ❤😍
Za Lifehacker kaže da se odlična marinada može napraviti od samo tri sastojka - jogurta, češnjaka i soli!
U jednoj posudi pomiješajte jogurt i sol s češnjakom - količina ovisi o kilogramima mesa koje imate, a Claire u pravilu koristi jednu žlicu soli s češnjakom na svaku čašicu jogurta.
Marinadu prelijete preko piletine koju namjeravate jesti na žaru, stavite piletinu u vrećicu i ostavite vrećicu u hladnjaku preko noći, ili barem 6 sati prije pečenja. Kad dođe vrijeme za roštilj, jednostavno obrišite višak papirnatim ručnikom i pecite.
Genijalni trikovi za roštilj zbog koji ćete se pitati zašto to niste znali prije: