Keksi od prhkog tijesta savršeni su izbor za sve ljubitelje jednostavnih, ali ukusnih slastica. Kombinacija Nutelle i bijele čokolade kao preljev stvara neodoljiv spoj slatkog okusa. Ovaj recept je vrlo jednostavan, zahtijeva minimalan broj sastojaka, i idealan je za sve prigode. Uz ovaj recept dobit ćete oko 10 kolačića, a vaša kuća brzo će se ispuniti mirisom toplih kolačića. Recept je s food bloga @chocolaeite. Uživajte!
Sastojci:
- 110 g maslaca (omekšalog)
- 60 g šećera
- 165 g glatkog brašna
Za preljev:
- 1 žlica Nutelle po keksu
- 100 g bijele čokolade (otopljene)
VEZANI ČLANCI:
Priprema: Zagrijte pećnicu na 170°C (ili 150°C ako koristite ventilator). U zdjeli izmiksajte omekšali maslac sa šećerom dok ne dobijete kremastu smjesu. Zatim postepeno dodajte brašno i miješajte dok se ne formira glatko tijesto. Tijesto oblikujte u male kuglice (oko 10 komada), a zatim ih lagano pritisnite kako bi formirali ravne kolačiće. Položite kolačiće na lim obložen papirom za pečenje i pecite ih u zagrijanoj pećnici 10-12 minuta, dok rubovi ne postanu zlatno-smeđi. Nakon što izvadite kekse iz pećnice, ostavite ih da se potpuno ohlade. Na svaki keks stavite žlicu Nutelle, a zatim ih prelijte otopljenom bijelom čokoladom. Neka se čokolada stvrdne prije posluživanja.
Čokoladni keksi od samo pet sastojaka pravi su hit na internetu!