Ferrero štrudlice su savršen spoj hrskavog tijesta i bogatog, kremastog nadjeva s okusom omiljene čokoladne slastice. Ove ukusne štrudlice idealne su za posebne prigode ili kao svakodnevna slastica uz kavu. U nastavku donosimo jednostavan recept food blogerice @iz_moje_kuhinje_ koji možete brzo pripremiti i uživati u svakom zalogaju.
Sastojci:
Za tijesto:
- 250 g maslaca
- 180 g kiselog vrhnja
- 50 g šećera
- 1 vanilin šećer
- Naribana korica limuna
- 500 g glatkog brašna
Punjenje:
- 250 g Nutelle ili Linolade
- 200 g krem sira (ili mascarponea)
- 200 g mljevene Plazme
- 100g mljevenih prženih lješnjaka
VEZANI ČLANCI:
Priprema: U zdjelu stavite Nutellu, krem sir, mljevenu Plazmu i mljevene pržene lješnjake. Sve sastojke dobro sjedinite i ostavite sa strane dok pripremate tijesto. Narežite maslac na kockice. Dodajte kiselo vrhnje, limunovu koricu, šećer i vanilin šećer, a zatim postepeno dodajte brašno dok ne dobijete mekano tijesto. Podijelite tijesto na četiri dijela i oblikujte loptice. Svaku lopticu tijesta razvaljajte na papir za pečenje do veličine otprilike 30×20 cm. Nadjev podijelite na četiri dijela, rasporedite jedan dio uz rub razvaljanog tijesta i zarolajte u štrudlu. Štrudle narežite na komade širine oko 4 cm, ali ih ne režite do kraja. Stavite ih na pleh i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 25 minuta. Štrudlice trebaju ostati svijetle. Kad se štrudlice malo ohlade, prerežite ih do kraja i pospite šećerom u prahu.
Viralni veganski recept: Ispečete kore od banane i dobijete - slaninu!