mljac!

Odlična ideja za bezglutenski ručak: Isprobajte recept za pohani kruh u umaku od bukovača!

Foto: Maja Jambrišak
Odlična ideja za bezglutenski ručak: Isprobajte recept za pohani kruh u umaku od bukovača!
12.07.2023.
u 16:30
Jednostavno je i gotovo vrlo brzo
Pogledaj originalni članak

Sastojci:

  • 1 veliki crveni luk
  • 300 g bukovača
  • 6 šnita kruha ( preferabilno starog, zahvalniji je za pohanje )
  • 2 velike žlice kukuruznog brašna
  • 2 velike žlice slanutkovog brašna
  • 2 dcl biljnog mlijeka po izboru ( rižino, sojino, bademovo, zobeno )
  • 2 dcl sojinog vrhnja za kuhanje
  • Sol, papar
  • 1 žličica timijana
  • ½ žličice slatke crvene paprike
  • Kokosovo ulje za prženje

Foto: Maja Jambrišak

Priprema:

  • Luk sitno nasjeckati, bukovače izrezati na manje komadiće
  • Na ulju kratko propirjati luk, dodati sol, papar i ½ žličice timijana
  • Dodati bukovače i pirjati na laganoj vatri 10-tak min
  • Podliti s malo vode i kratko prokuhati
  • Dodati vrhnje za kuhanje, promiješati, zakipjeti i maknuti s vatre ( volimo da gljive ostanu mrvicu žilavije jer uživamo u njihovom okusu pa pazite da ih ne prekuhate )
  • Napraviti smjesu od brašna i mlijeka i dodati sol i ostatak timijana
  • Svaku šnitu kruha umočiti s obje strane u smjesu i pržiti na vrućem ulju dok ne poprimi zlatnosmeđu boju ( ako volite jače pečeno, slobodno ih pohajte malo dulje, ali pazite da vam ne izgore )
  • Kada je kruh gotov, izvadite ga na papirnate ubruse da upije višak ulja
  • Poslužite ga prelivenog prethodno pripremljenim umakom od bukovača

Jaja, vino, kava... Iznenađujuće, ali ovih 5 namirnica smijete čuvati u zamrzivaču!

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

NO
No1
18:47 12.07.2023.

Na koju foru je kruh bezglutenski?