Promo

Odmor u jedinstvenom istarskom selu Eko Selo Kotli

Foto: Megabon
Megabon
Foto: Megabon
Megabon
Foto: Megabon
Megabon
Foto: Megabon
Megabon
Foto: Megabon
Megabon
Foto: Megabon
Megabon
Foto: Megabon
Megabon
Foto: Megabon
Megabon
VL
Autor
PR Članak
26.11.2013.
u 08:45
Vratite se u prošlost na par dana i sa svojim najdražima provedite unikatan Megabon odmor okruženi uspavanim selom, bujnom šumom i rijekom koja i dalje žubori pokraj mlina i produbljuje kotle.
Pogledaj originalni članak

Kraj XIX. stoljeća, selo prepuno razvijenih obrta i vrsnih zanatlija. Živahno selo vrvi krojačima i kovačima s prekrasnim kamenim kućama i dva mlina koja predstavljaju simbol mjesta. Snaga rijeke Mirne na ovom području pravi udubljenja poput kotlova a njezini slapovi padaju po stijenama stvarajući prirodni bazen pod imenom Slap.

XXI. stoljeće, selo s očuvanih 15 kamenih kuća u kojima još uvijek živi tračak prošlosti. Selo ima danas dva imena; jedno je Kotli, ime koje stoji na zemljovidu, a drugo Cotle, zapisano u starom katastarskom planu. Selo još uvijek čuva svoje simbole; jedan je mlin bio nedavno obnovljen a drugi stoji u ruševinama. Kotli su danas vrijedna ruralna ostavština i dokaz prekrasne arhitektonske gradnje a 1994. godine dobili su status spomeničke baštine.

Vratite se u prošlost na par dana i sa svojim najdražima provedite unikatan Megabon odmor okruženi uspavanim selom, bujnom šumom i rijekom koja i dalje žubori pokraj mlina i produbljuje kotle. Posjetite www.megabon.eu jer Vas tamo čeka ponuda s kojom Vas Megabon vodi na očaravajući trodnevni odmor za čak 5 osoba u jedinstvenom istarskom selu Eko Selo Kotli uz košaricu voća i bocu odličnog istarskog vina.

Uživajte u luksuznoj kamenoj kućici, jednoj od ukupno osam obnovljenih kućica 2011. godine, uz korištenje zajedničkog otvorenog bazena, uređenog boćališta,  roštilja, kamenih stolova, vanjskog tuša te ležaljki za sunčanje u vlastitom ograđenom prostoru.

Zelena unutrašnjost Istre poznata je kao raj za ljubitelje prirode. Istarski brežuljci, rijeke, šumski putovi, stijene svakoj osobi pružaju mogućnost upoznavanja unutrašnjost poluotoka na svoj način. Mir, prirodne ljepote i savršen smještaj u samom središtu Istre, u blizini Buzeta, Huma, i Motovuna na samo 35 minuta od mora, garancija su kvalitetnog odmora i opuštanja od svakodnevne vreve i brzoga života. Kotli su nekada bili gospodarski najjače selo na Humštini s nadaleko poznatim mlinarima i krojačima – a danas – savršena lokacija za odmor koji se nikada ne zaboravlja.

MLADI ODLAZE

Nepalci, Filipinci, Egipćani... Strani radnici pohrlili u hrvatski grad. Domaće stanovništvo bježi: 'Zatvorili smo šest škola'

Stanovništvo Vrgorske krajine većinom čine stariji i nemoćni ljudi, dok se mladi, u potrazi za boljim životnim uvjetima, sve češće sele u zapadnoeuropske zemlje ili na obližnju Makarsku rivijeru. Prema popisu stanovništva, grad Vrgorac s 27 mjesnih odbora broji 5.911 stanovnika, no stvarni broj stanovnika na terenu procjenjuje se između 3.500 i 4.000

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr