novalja

Odojak u restoranima jeftiniji i ide bolje od paške janjetine

Foto: VL
Odojak u restoranima jeftiniji i ide bolje od paške janjetine
01.08.2011.
u 12:10
Ima i restorana s ribljim menijem, ali tamo zalazi uglavnom klijentela dubljeg džepa. Jedino, nitko od novaljskih ugostitelja nema ili ne zna izdati račun R1
Pogledaj originalni članak

U Novalji najbolje rade pečenjare kojih ima na svakom koraku. Ništa lošije ne posluju ni restorani koji nude jela s roštilja po podnošljivoj cijeni. Međutim, ostao sam u čudu kada sam na nekoliko mjesta u pečenjarama restorana na ražnju umjesto paške janjetine vidio odojka. Ide dobro, kažu ugostitelji. Razlog sigurno pogađate – odojak je znatno jeftiniji i mesnatiji od janjetine. Samo južnjaci prepoznaju slast mladih janjećih rebarca ispečenih na ražnju.

U konobi "MID", koja je puna kao šipak gladne mladosti sa Zrća, nude solidan roštilj po umjerenim cijenama, a pravi pileći file sa žara, izvrsno dekoriran i serviran, pojeo sam u konobi "Pifra" u samom središtu Novalje. Ima i restorana s ribljim menijem, ali tamo zalazi uglavnom klijentela dubljeg džepa. Jedino, nitko od novaljskih ugostitelja nema ili ne zna izdati račun R1. Kažu: "Gazda kaže da ne može!"

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

TV
tvrdi
13:24 01.08.2011.

Jagnjetina s ražnja:

KA
karambita
12:30 01.08.2011.

I sta je pjesnik htio da kaze, pojma nemam

MI
mica1111
12:40 01.08.2011.

...jasno da gazda kaže da ne može...kad vodi dvojno knjigovodstvo...jedno za sebe jedno za kontrolu... ...ovaj R1 mu radi pomutnju...:))) ...a jel i gđe vole roštilj u Novalji...:)))