NISU ZAHTJEVNI

Opušteni i ležerni: Ovih 8 pasmina pasa uvijek će se radije maziti nego jurcati po parku

Foto: shutterstock
22.08.2024.
u 08:00
Neke pasmine su manje aktivne od drugih što ih čini savršenim ljubimcem za one koji nemaju puno vremena za duge šetnje i igru u parku za pse
Pogledaj originalni članak

Psi su živahne životinje, puno živahnije od, primjerice, mačaka. Pa ipak, neke pasmine su manje aktivne od drugih što ih čini savršenim ljubimcem za one koji nemaju puno vremena za duge šetnje i igru u parku za pse. Mirniji i opušteni psi, koji će se zadovoljiti s nekoliko opuštenijih šetnji dnevno, odličan su izbor i za starije osobe. Portal BestLife izdvojio je najpopularnije pasa koje će se radije maziti nego juriti po parku.

Baset
Baseti su poznati po opuštenom pogledu i dugim ušima, a njihova mirna priroda čini ih idealnim za sve koji traže manje živahnog psa. Već njihovo zdepasto tijelo i kratke noge upućuju na to da preferiraju izležavanje umjesto napornih aktivnosti.

Irski vučji hrt
Irski vučji hrtovi su velika pasmina, ali unatoč svojoj veličini, poprilično su opušteni i jednostavno se brinuti za njih. Oni su smireni i strpljivi, ali imajte na umu da ipak zahtijevaju određenu dozu kretanja tijekom dana.

Engleski buldog
Engleski buldozi, poznati po naboranoj njuškici i nabijenom stasu uživaju u kratkim, laganim šetnjama i zadovoljavaju se s aktivnostima u zatvorenom prostoru, što ih čini idealnim ljubimcima stan i kuće bez dvorišta.

Mastif
Mastifi su izvorno uzgajani za lov i čuvanje, ali su također poznati po svojoj blagoj i smirenoj naravi. Oni su veliki, strpljivi pratitelji koji ne zahtijevaju mnogo kretanja, ali redovne šetnje nikako ne propuštajte.

Shih Tzu
Shih Tzu je pasmina koja je stvorena za druženje i obožava interakciju sa svojim vlasnicima. Ovi prekrasni psići preferiraju udobnost doma, a većini vježbanje nije omiljena aktivnost. Ipak, kao i sve druge pse, potrebno ih je rodno izvoditi van.

Cavalier king Charles španijel
Ova mala, elegantna pasmina poznata je po svom prilagodljivom i ljubaznom karakteru. Potrebno im je umjereno vježbanje, a uživaju u maženju. Nije velik pa se odlično snaći u smanjim stambenim jedinicama

Njemačka doga
Njemačke doge, unatoč svojoj veličini, imaju iznenađujuće nisku energiju. Riječ je o vrlo nježnim i privrženi, psima koji zahtijevaju samo umjerenu količinu kretanja. Obožavaju se opuštati i odmarati.

Pekinezer
Pekinezeri su uzgajani kao dvorski pratitelj kineske kraljevske obitelji i najčešće su vrlo prijateljski nastrojeni. Zbog svoje fizičke građe, preferiraju manje intenzivne aktivnosti i više vole odmarati s vama nego trčati na duge staze.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.