Pizza s komadima piletine je idealno rješenje za iskoristiti ostatke od ručka, a od ove će vam sigurno mirisati cijela kuća. Lako ćete napraviti ovo jelo koje podsjeća na popularnu Cezar salatu; tijesto zamijesite na klasičan način ili upotrijebite kupovno, a zatim ga premažite aromatičnim maslacem na kojem ste prepržili malo češnjaka. Samo pripazite da ne pržite predugo jer kada zagori češnjak postaje gorak. Kad pizzu izvadite iz pećnice, dok je još vruća, još jednom je premažite ostatkom aromatiziranog maslaca i dobit ćete obrok prepun okusa i posve novo viđenje omiljene Cezar salate.
Sastojci:
- tijesto za pizzu
- ostaci piletine nasjeckani na manje komadiće
- 100 g maslaca
- 2 režnja češnjaka
- 3 cherry rajčice
- mozzarella i drugi topivi sir po želji
- bosiljak
- zelena salata
- grčki jogurt
- maslinovo ulje
- svježi peršin
- limun
- masline, kapare
1. U posudi otopite maslac, dodajte sitno sjeckani češnjak i pirjajte dok češnjak ne poprimi 'zlatnu' boju. Nemojte se odvajati od štednjaka, češnjak vrlo lako zagori.
2. Tijesto za pizzu razvaljaj na željenu debljinu pa ga premažite maslacem u kojem se pirjao češnjak.
3. Na premazano tijesto stavite nasjeckanu piletinu, cherry rajčice nasjeckane na kolutiće, mozzarellu i drugi sir po želji, te masline i/ili kapare. Pospite s malo sitno sjeckanog svježeg peršina.
4. Pecite na 250 stupnjeva na donjoj rešetki pećnice, a za to vrijeme pripremite umak od grčkog jogurta, pirjanog češnjaka, soli, papra, maslinovog ulja i malo limuna. Dobro promiješajte.
5. Kada je pizza gotova, pustite ju da nekoliko minuta 'odmori', a zatim je režite na trokute, dodate malo umaka i po želji zelene salate. Uživajte!
Ovo nismo znali: Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!