požalila je

Osvojila je 480 tisuća eura na lutriji: 'Voljela bih da nisam, to mi je uništilo život'

Foto: shutterstock
Osvojila je 480 tisuća eura na lutriji: 'Voljela bih da nisam, to mi je uništilo život'
03.10.2024.
u 11:30
Dobitak na lutriji trebao je biti blagoslov, ali se pretvorio u prokletstvo...
Pogledaj originalni članak

Život jedne žene pretvorio se u pravu noćnu moru nakon što je osvojila 480.000 eura na lutriji, a isprva je vjerovala da će joj taj dobitak omogućiti život iz snova. Ispričala je kako je kupila srećku iz čiste zabave i potpuno zaboravila na nju sve dok nije slučajno naišla na izvlačenje brojeva na televiziji. Kad je provjerila listić, otkrila je da je osvojila jackpot od gotovo 480.000 eura. No njezin san o bezbrižnom životu ubrzo je prešao u noćnu moru nakon što su se njezini roditelji, sestra i dečko okrenuli protiv nje kad je novac stigao na račun, prenosi Mirror

Na Redditu je podijelila svoju priču: "Nikada nisam mislila da će dobitak na lutriji biti išta drugo osim ostvarenja sna. Ali sada imam više novca nego što sam ikada zamišljala, a čini mi se kao da mi se život raspada. Nisam mogla vjerovati svojim očima – osvojila sam 480.000 eura. Isprva sam bila u šoku. Nazvala sam svog dečka, Jamesa, i on je odmah dojurio, jednako uzbuđen. Oboje smo sanjali o tome što ćemo sve moći napraviti s novcem, ali vrlo brzo naš san se pretvorio u noćnu moru." 

VEZANI ČLANCI: 

Njezin dečko James ubrzo je počeo raditi planove s novcem bez njezine konzultacije – želio je dati otkaz, kupiti luksuzni automobil i ulagati u rizične pothvate. Kada mu je predložila da pričekaju i razgovaraju s financijskim savjetnikom, James je reagirao obrambeno, optuživši je da mu ne vjeruje i da pokušava sve kontrolirati.

"Ubrzo se i moja obitelj uključila", nastavila je. "Roditelji, s kojima sam uvijek imala zategnut odnos, odjednom su željeli ponovno uspostaviti blisku vezu. Počeli su spominjati svoje financijske probleme i kako bi im dobro došla moja pomoć." Njezina sestra, koja je oduvijek bila ljubomorna, izravno je zatražila dio novca, tvrdeći da to zaslužuje za sve što je učinila za nju tijekom godina. "Osjećala sam se kao da me sada svi vide samo kao izvor novca", priznala je.

James se počeo distancirati, provodeći sve više vremena sa svojim prijateljima, dok su njezini roditelji i sestra postajali sve zahtjevniji. Njezini su roditelji smatrali da imaju pravo na njezin novac jer su je odgojili, a sestra ju je otvoreno optužila da je pohlepna i da je napustila svoju obitelj.

GALERIJA: Najviše je bogataša na svijetu ovog horoskopskog znaka

Foto: Getty Images
novac, uživanje
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
novac
Foto: Getty Images
novac, uživanje
Foto: Getty Images
novac, uživanje
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
novac

"James i ja shvatili smo da je naša veza postala toksična, vođena novcem, a ne ljubavlju ili poštovanjem. Odlučili smo prekinuti. Iselio se, a ja sam mu dala određenu svotu novca kao 'dar za rastanak'. Osjetila sam mješavinu olakšanja i tuge", priznaje nesretna žena. 

Sada žali što je uopće osvojila na lutriji jer je taj dobitak uništio sve važne odnose u njezinu životu. "Ostala sam sama s novcem, ali nikad se nisam osjećala siromašnije. Moja obitelj jedva razgovara sa mnom, a izgubila sam osobu s kojom sam mislila provesti život", kaže. 

VEZANI ČLANCI: 

Unajmila je financijskog savjetnika i terapeuta kako bi se snašla u ovoj novoj situaciji, ali emocionalni teret bio je ogroman. "Dobitak na lutriji trebao je biti blagoslov, ali se pretvorio u prokletstvo. Voljela bih da se mogu vratiti u vrijeme kad je život bio jednostavniji, a odnosi iskreniji", dodala je. 

Mnogi su joj u komentarima pružili podršku. Jedan korisnik Reddita napisao je: "Novac mijenja stvari, često na načine koje nismo očekivali. Teška je to lekcija, ali sada barem znaš tko ti zaista čuva leđa. Fokusiraj se na zaštitu svog mentalnog zdravlja i na pronalaženje stvarnih odnosa koji nisu vođeni novcem." Drugi je dodao: "Ovo je razlog zašto ne treba govoriti ljudima da si osvojila na lutriji. Čak se i najbliži mogu promijeniti kada je novac u pitanju."

Muškarac tvrdi da je bogataš, ali da to skriva od svoje obitelji: "Imam i lažan stan!"

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

PV
prcko.vita
15:36 03.10.2024.

Ako netko ima problem zbog viška novaca to je barem lako riješiti, samo ga doniraš nekoj sirotinji i riješio si probleme. Evo na primjer odabereš 10.000 penzića koji imaju mirovinu manju od 400 eura i lijepo im svima uplatite ravnomjerno.

KI
kingtom
15:09 03.10.2024.

Kada se dobije na lotu, bolje to zadržati za sebe i praviti se da ga nisi dobio. A u ovoj situaciji, nogiraj dečka i očitaj roditeljima bukvicu.

WA
wannabenovinari
14:38 03.10.2024.

Jadna žena. Da je meni uplatila novac, spasila bi si život. Drugi puta neka me traži broj računa. Pomoći ću joj bez naknade.