Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'matematički genije'

Osvojio je loto čak 14 puta pomoću jednostavnog trika, ali brzo mu sve obilo o glavu

@skylerbuns
14.06.2024.
u 12:30

Mandelova taktika naziva se 'kombinatorna kondenzacija' i sada je zabranjena u većini igara na sreću.

Ovo je priča o čovjeku koji je dobio na lutriji 14 puta – samo da bi mu se sve to obilo o glavu. Ekonomist rođen u Rumunjskoj, Stefan Mandel, koristio je jednostavnu matematičku jednadžbu kako bi zaradio svoje bogatstvo, ali trik ga je doveo do toga da se mora preseliti iz zemlje i čak se suočava sa pravnim bitkama. Njegovu impresivnu priču ispričao je TikToker @skylerbuns u svom videu, piše Mirror.

Skyler je objasnio da je Mandel zarađivao 82 eura kada je odlučio uzeti svoju financijsku sudbinu u svoje ruke. ‘Probao je dva puta dobiti na lutriji, zaradivši oko 3000 eura i izvukavši svoju obitelj iz zemlje’, rekao je, ‘Stefan se preselio u Izrael, a zatim u Australiju gdje je usavršio svoj sustav i dobio na lutriji još 12 puta’. 

 

@skylerbuns

The man who won the lottery 14 times using math

♬ original sound - skyler

Dakle, kako je to učinio? Mandelov sustav bio je relativno jednostavan – ali zahtijevao je upornost da se izvede. Prvo je izračunao ukupan broj mogućih kombinacija koje bi mu mogle donijeti jackpot. Zatim je pronašao izvlačenja u kojima bi ga kupnja svake moguće karte koštala manje od zbroja koji je mogao osvojiti u izvlačenju, a onda bi učinio upravo to - ispisao milijune lutrijskih listića, pokrivajući sve moguće kombinacije brojeva koje su se pojavile.

‘U to vrijeme sve je to bilo legalno’, dodao je Skyler, ‘sve dok Australija to nije shvatila i zabranile masovnu kupnju karata i korištenje računalno generiranih brojeva’. Ali, Mandel se nije dao pokolebati. Istraživao je izvlačenja u SAD-u s najmanjim brojem kombinacija i odlučio se za lutriju u Virginiji. Imao je 16 članova osoblja koji su ispisivali karte i slali ih u SAD u još jednom pokušaju velike pobjede.

VEZANI ČLANCI: 

Iako je bio uspješan, taj potez nije bio popularan među lutrijskim službenicima. Mandel se na kraju upleo u četverogodišnju pravnu bitku, potrošivši velik dio novca koji je zaradio kroz svoju shemu. Iako je oslobođen svih optužbi, financijski teret tužbe doveo ga je do bankrota 1995. godine. Njegova je taktika tada zabranjena u SAD-u.

Mandelova taktika naziva se 'kombinatorna kondenzacija' i sada je zabranjena u većini igara na sreću. Objašnjavajući metodu, prethodno je rekao: ‘Ja sam čovjek koji riskira, ali na proračunat način. ‘Brijanje brade je lutrija: uvijek postoji mogućnost da se porežem, dobijem infekciju u krvi i umrem – ali svejedno to radim. Šanse su u moju korist’.

Muškarac tvrdi da je bogataš, ali da to skriva od svoje obitelji: ‘Imam i lažan stan!’

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije