mljac!

RECEPT DANA Ova veganska 'Morska pašteta' zadovoljit će i najzahtjevnije kritičare

Foto: Prijatelji životinja
RECEPT DANA Ova veganska 'Morska pašteta' zadovoljit će i najzahtjevnije kritičare
17.11.2023.
u 08:00
Ovaj recept ustupili su nam Prijatelji životinja i mislimo da će oduševiti mnoge od vas.
Pogledaj originalni članak

Nemate više ideja što pripremati za ručak ili što poslužiti gostima koji vam dolaze na druženje? Zašto ne biste probali ovu preukusnu vegansku "morsku paštetu" koja će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca? Priprema je jako jednostavna, paštetu možete držati u frižideru čak pet dana. Ovaj recept ustupili su nam Prijatelji životinja i mislimo da će oduševiti mnoge od vas. 

Sastojci:

  • 140 g suncokreta
  • 70 g badema
  • 4 žlice iscijeđenog limuna
  • ½ žličice soli
  • ¼ žličice papra
  • 3 žlice luka
  • oko 6 žlica vode (ili po potrebi) za lakše miksanje
  • 1 režanj češnjaka
  • žlica nasjeckanog svježeg kopra
  • 3 žlice usitnjenih algi* koje su vam dostupne (za blaži morski okus dodati manje algi)

Priprema:

  1. Namočiti suncokretove sjemenke i bademe 4 sata.
  2. Nasjeckati luk, češnjak i kopar.
  3. Staviti u mikser sve sastojke osim vode, koju treba postupno dodavati po potrebi. Nekoliko puta postrugati stijenke kako bi se bolje samljelo.
  4. Držati u hladnjaku do 5 dana.
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

DU
Deleted user
10:29 17.11.2023.

Moćna pašteta za kljucanje.