FESTIVAL

Ovacije za Hard Time i Dina Dvornika

08.07.2002.
u 00:00
Pogledaj originalni članak

Mršav početak ipak je dobio malo bolji nastavak - druge festivalske večeri Rock Otočeca na zračnoj luci u Prečnom kod Novog Mesta popunile su se rupe u publici. Tijekom vrućeg dana, izašavši iz šatora, kampisti su zabavu potražili u blatu i brojnim sportskim igrama, a padobranci su načičkali nebo, pokazavši zadivljenoj gomili svoje vještine.

Glazbeni program počeo je već u poslijepodnevnim satima nastupom finalista "Dr. Martens" natječaja. Kako se spuštao mrak, raslo je uzbuđenje u publici koju je odličnim nastupom i hard rock zvukom razgalio Gordan Penava sa svojom skupinom Hard Timeom. Mikrofon je potom preuzeo Pero Lovšin, slovenska punk-rock institucija, s kojim je okupljena masa uglas zapjevala brojne hitove.

Nakon što su prošle godine organizatori predstavili najstarijeg sudionika na Rock Otočecu, koji je, na žalost, u međuvremenu i preminuo, ovaj put red je došao na najmlađeg. Pozdravljen burnim pljeskom i ovacijama, svojih pet minuta slave dobio je četverogodišnjak Izidor, koji je bez imalo treme zaplingao po svojoj maloj gitari i prisutnima otpjevao festivalsku himnu.

Užurbanost i panika među fotoreporterima nastala je kad su se na pozornicu popeli članovi Siddharte, megapopularnog i trenutačno najprodavanijega slovenskog benda. Za njihova frenetična nastupa počelo je kišiti, no to nije uplašilo Dinu Dvornika, koji je funky zvukom okrunio drugu festivalsku večer. (žvu)

Pogledajte na vecernji.hr