Slano&Slatko

Ovaj cheesecake oduševit će i najzahtjevnija nepca!

Foto: Thinkstock
Ovaj cheesecake oduševit će i najzahtjevnija nepca!
28.10.2015.
u 17:00
Primat među slasticama preuzeo je cheesecake, toliko jednostavan, podatan, lagan i nevjerojatno prilagodljiv svakoj sezoni...jednostavno neodoljiv!
Pogledaj originalni članak

U trenutku kada je cheescake došao na police slastičarnica i u domove vještih domaćica i kreativnih domaćina, kolači s margarinom i bojama za hranu završili su karijeru i zauvijek otišli u mirovinu.

Tko se sladio, sladio se, no primat među slasticama preuzeo je cheesecake, toliko jednostavan, podatan, lagan i nevjerojatno prilagodljiv svakoj sezoni... jednostavno neodoljiv.  Recepata za njega ima koliko i autora, i ma kakva izvedba i vizualni dojam bio, ne brinite se, neće ostati ni mrvica. 

Cheesecake s borovnicama

Sastojci za podlogu: 100 g keksa, 1,5 žlica šećera, 70 g maslaca, 700 g svježeg krem-sira, sok 1 limuna, 2 vanilijina šećera, 4 žlice šećera u prahu, 150 g borovnica. Sastojci za ganache glazuru: 100 ml slatkog vrhnja, 100 g čokolade za kuhanje, maline za ukras

Sastojci za 4-5 osoba

Vrijeme pripreme: 25 min. // LAGANO

Kekse stavite u vrećicu i usitnite ih valjkom. Tako zdrobljene pomiješajte sa 1,5 žlicom šećera i maslacem, dobro izradite rukama i posložite u kalup. Stavite kekse u pećnicu na 10-ak minuta. Ako ih nećete peći, krenite s pripremom kreme od sira. Izmiksajte krem-sir, sok 1 limuna, 2 vanilijina šećera i 4 žlice šećera u prahu. Borovnice usitnite u blenderu i dodajte u kremu od sira te još jednom sve dobro zajedno izmiksajte. Gotovu kremu stavite na podlogu od keksa. Za ganache slatko vrhnje zagrijte gotovo do vrenja i prelijte ga preko nasjeckane čokolade. Miješate dok ne dobijete glatku smjesu. Ohladite i premažite kremu od sira i borovnica. Ukrasite malinama.

Javite nam svoje dojmove!

>>Tartufi, gurmanski dragulji iz šume Velog Jože

>>Što spaja bundeve, zmajeve i crno vino, potražite u Slano&Slatko

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.