Mmmm, obožavamo ga

Ovaj namaz bit će totalni hit na blagdanskom stolu, a zbog njega biste lako mogli ostati na predjelu

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Ovaj namaz bit će totalni hit na blagdanskom stolu, a zbog njega biste lako mogli ostati na predjelu
07.04.2023.
u 07:52
Naš omiljeni recept za namaz od cikle, kozjeg sira i oraha, koji je osmislila Tatjana Miletić, jednostavan je za pripremu, a pruža nevjerojatnu kombinaciju okusa i boje. Svježa i slatka cikla kombinira se s kozjim i plavim sirom, a zatim se obogaćuje orasima, crnim češnjakom i gruzijskom mješavinom začina.
Pogledaj originalni članak

Ova kombinacija sastojaka pruža savršenu ravnotežu slatkog i slanog okusa, dok mu crni češnjak dodaje dubinu i kompleksnost. Mješavina začina daje posebnu aromu i okus, a orasi pružaju divnu hrskavost i teksturu. Priprema ovog namaza više je nego jednostavna i brza. Uživajte u ovom fantastičnom Tatjaninom namazu koji će goste ostaviti bez riječi!

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Namaz od cikle, kozjeg sira i oraha

Sastojci:

  • 200 g pečene cikle
  • 40 g kozjeg sira
  • komadić plavog sira
  • šaka pečenih oraha
  • 1 žlica balzamičnog octa
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 1 režanj crnog češnjaka
  • papar
  • sol aromatizirana limunom i listićima čilija
  • gruzijska mješavina začina: morska sol, sjemenke komorača, crni papar, korijander, kumin, češnjak, kopar

Priprema:

Ciklu ispecite u pećnici. Možete je staviti u vatrostalnu posudu s poklopcem i ubaciti u pećnicu na 30 minuta na program za pečenje povrća na pari (ako ga imate). Radi lakšeg čišćenja ciklu, kad je kuhana, stavite u vrećicu i ubacite u zamrzivač da se ohladi. U kuhinjski uređaj ubacite pečenu ciklu, kozji sir, plavi sir, orahe koje ste prethodno tostirali u tavi, jedan režanj crnog češnjaka, balzamični ocat, maslinovo ulje i sve začine. Miksajte dok ne dobijete lijepi namaz. Možete ga poslužiti uz tostirani kruh ili neko toplo pecivo po želji. Namaz će u hladnjaku potrajati nekoliko dana pa ga možete pripremiti ranije i obogatiti njime uskrsni doručak. 

Pripreme za Uskrs

Glavna zvijezda uskrsne košarice mora biti besprijekorna okusom i izgledom – uz ovaj recept to neće biti problem

Recept nam je posudila Marija Herjavić Jerkić, mlada IT stručnjakinja koja iznad svega voli domaću kuhinju. Da u Marijinim rukama od brašna i vode nastaje prava čarolija brzo su primijetili njezini vjerni pratitelji, tako da Marija danas održava kulinarske radionice, a nama se čini da Marija IT tehnologiju sve više koristi kao alat za objavljivanje svojih zamamnih recepata.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.