Većina porečkih restorana takva je teška konfekcija da čovjeku dođe onako, malo jelte... No, ovo je mjesto ujedno dom nekih od najboljih konoba i restorana u Istri. Savjet je dakle jasan.
Jesti uz more znači jesti skupu pizzu. Otići malo izvan grada, dalje od mora, nudi festival lokalnih okusa i mirisa. Restoran Dvi murve gotovo za isti novac kao oni prvi, oko 350 kuna za dvije osobe, ponudit će odličnu domaću malvaziju i bez dvojbe spektakularne pršut i pancetu od boškarina. Šugo s njokima od iste rijetke životinje jedno je od najboljih jela koje sam okusio u posljednjih nekoliko godina. Tko dođe u Poreč, a u Dvi murve ili u konobi Kvartin ne proba ovo jelo..., zaslužio je onaj sladoled u oko posred Dekumanove. Plus sve one primitivne insinuacije na seks koje izgovara isti mladac iza pulta koji gađa svoju mušteriju. Stvarno svašta.