Slano&Slatko

Ove blagdane isprobajte ukusne badem kiflice s vanilijinim šećerom i makom

Foto: Thinkstock
Ove blagdane isprobajte ukusne badem kiflice s vanilijinim šećerom i makom
16.12.2015.
u 12:00
Originalne ideje za neizostavne blagdanske ‘sitnice’ napravite na vrijeme!
Pogledaj originalni članak

Sastojci za 60 komada:

70 grama šećera, 270 grama brašna, 100 grama mljevenih badema, 200 grama maslaca, 3 žlice šećera u prahu, 1 vanilijin šećer, žličica maka za ukras

Vrijeme pripreme: 90 minuta // zahtjevnije

Priprema:

Na radnu plohu prosijte brašno sa šećerom i polovicom paketića vanilijina šećera.

Dodajte bademe, komadiće maslaca, a nakon toga nježno rukama umijesite gipko tijesto.

Umotajte tijesto u foliju i držite ga sat vremena na hladnom mjestu. U međuvremenu lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

Pećnicu zagrijte na 175 stupnjeva. Od tijesta oblikujte valjke promjera približno tri centimetra, nakon toga od njih izrežite kao prst debele ploškice.

Svaku ploškicu oblikujte u valjčić, a potom u kiflicu.

Kiflice posložite u pripremljeni lim i pecite u vrućoj pećnici petnaestak minuta. Kiflice moraju ostati svijetle.

Izmiješajte preostali vanilijin šećer, šećer u prahu i žličicu maka. Tople kiflice izvadite iz lima i uvaljajte u vanilijin šećer i mak. Stavite ih na rešetku za kolače i ohladite.

Dobar tek! 

>>Blagdani počinju uz Slano&Slatko

>>Otkako je izašla iz raja ova zabranjena voćka vlada svijetom

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.