Dobra ideja

Ovi domaći grisini s ružmarinom prava su senzacija, a vi ćete biti zvijezda poslužite li njih umjesto kupovnih

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan
Ovi domaći grisini s ružmarinom prava su senzacija, a vi ćete biti zvijezda poslužite li njih umjesto kupovnih
17.07.2022.
u 09:03
Uz sir i pršut ili samo za grickanje u toplim ljetnim večerima, a idealni su za spakirati kao užinu na poslu ili ako ste među onim sretnicima koji putuju na more – dobro će vam doći kao zabava dok čekate u koloni za trajekt!
Pogledaj originalni članak

Mirišu na ljeto, more, uživanje... Recept je više nego jednostavan, a osmilila ga je gastroblogerica Nasja Duplančić kojoj su ovi jako fini girisini savršeno ispali već iz prvog pokušaja

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Grisini s ružmarinom

Sastojci:

150 g pirovog integralnog brašna

150 g pirovog bijelog brašna, ako nemate pirovo, zamijenite ga običnim, pšeničnim

na vrh noža sode bikarbone

1 žličica soli

1/2 žličice meda

1 jaje

malo više od 1 dl jogurta, ali manje od 1,5 dl 

85 g maslaca

2 grančice ružmarina, samo listići

malo chilija, po želji

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

Priprema:

Listiće ružmarina nožem nasjeckajte sasvim sitno. Brašno, sol, sodu bikarbonu, ružmarin i chili promiješajte u zdjeli. Dodajte na listiće narezan maslac i prstima dobro mrvite da dobijete mrvičastu smjesu. Dodajte jaje, med i dobro promiješajte da se jaje poveže s brašnom. Sada dodajte jogurt i zamijesite tijesto. Sve prebacite na radnu površinu i kratko mijesite dok ne dobijete glatku kuglu tijesta. Trgajte komadiće veličine oraha pa svaki dlanovima rolajte u duguljaste oblike dugačke oko 20-30 cm. Stavljajte ih na lim koji ste u vrlo tankom sloju premazali ulje ili obložili masnim papirom. Neka se peku 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C. Pažljivo ih vadite i pustite da se ohlade.

Foto: Nasja Duplančić/Mama, ja sam gladan

 

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.