Slasno i lagano

Ovi proljetni zalogaji mame vas da ih isprobate

Foto: Thinkstock
Krema s višnjama
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
pizza frutti di mare
05.05.2014.
u 13:56
Ako nemate ideja što biste skuhali, isprobajte ove proljetne zalogaje ioduševite sebe i ostale ukućane.
Pogledaj originalni članak

Pikantni riblji zalogaji

Potrebno je: 1 tijesto za pizzu, 30 g ikre („domaći kavijar“, kupuje se u prodavaonicama zdrave hrane), 20 g inćuna, 10 g parmezana, 10 g rikole, 20 g sušene rajčice, cherry rajčice, limun za dekoraciju

Priprema: Razvucite i ispecite tijesto za pizzu. Namažite ga maslinovim uljem, začinite morskom soli, a zatim po njemu rasporedite kavijar, rikolu, inćune, parmezan, sušenu i cherry rajčicu. Prije posluživanja razrežite na osam dijelova.

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Foto: Ivana Ivanović/Pixsell

Krema od vanilije u umaku od višanja

Potrebno je: 150 g slatkog vrhnja, 50 g šećera u prahu, 150 g višanja (izvan sezone zamrznutih), 1 vrećica vanilin šećera, 1/3 vrećice želatine, cherry liker

Priprema: Zagrijte slatko vrhnje. Kad počne kuhati, dodajte vanilin šećer, a na kraju želatinu. „Začinite“ cherry likerom. U tavi povežite višnje i šećer. Kad se krema od vanilije ohladi, stavljajte ju u čašu naizmjenično s umakom od višanja.

Foto: Thinkstock

Foto: Thinkstock

Rikola sa sušenom rajčicom, parmezanom i narom

Potrebno je: 100 g rikole, 20 g sušene rajčice, 10 g parmezana, 30 g nara, cherry rajčice, aceto balsamico, morska sol, maslinovo ulje

Priprema: Rikolu začinite maslinovim uljem, acetom balsamicom i morskom soli. Dodajte sušenu rajčicu i listiće parmezana. Posipajte narom i dodajte cherry rajčicu.

>>Rapska torta vrijedi tri dana truda

>>Znate li što je Aloo tikki takak tak?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.