znate li?

Ovo bi vas moglo iznenaditi: Lubenicu ne biste trebali držati hladnjaku dulje od ovoliko dana

Foto: GettyImages
Lubenica
Foto: Thinkstock
Lubenica
Foto: GettyImages
Lubenica
Foto: GettyImages
Lubenica
Foto: Wikimedia commons
Lubenica
Foto: shutterstock
Lubenica
Foto: GettyImages
Lubenica
12.08.2019.
u 11:30
Tikvice i patlidžane možete čuvati u hladnjaku, ali pazite pritom da ih ne odlažete u najhladniji dio hladnjaka, na vrh.
Pogledaj originalni članak

Hladna lubenica mnogima je omiljeno ljetno osvježenje i svi ćemo slasne crvene komade ovog "ljetnog voća" čuvati u hladnjaku.

Rijetko će se dogoditi da ne nestane u trenu, no ako je ipak imate dovoljno za višednevnu konzumaciju, stručnjaci poručuju: Nemojte lubenicu držati u hladnjaku dulje od tri dana.

Teško nam je zamisliti da lubenica nije u hladnjaku, no stručnjaci poručuju kako bi je trebali ostaviti na sobnoj temperaturi, izvan direktnog sunčeva svjetla.

Foto: GettyImages
Lubenica
Foto: Getty Images

U hladnjaku lubenica gubi svoju boju i okus, poručuju, ali ako je ostavljate u hladnjaku, pojedite je kroz najviše tri dana, savjetuju.

Osim toga, lako bi mnoge moglo iznenaditi i to da rajčice ne bismo trebali pohranjivati u hladnjaku. Ako nisu oštećene, ili narezane, čuvajte ih na sobnoj temperaturi kako bi razvile sav svoj okus. Krastavci bi trebali isto stajati na sobnoj temperaturi jer ne "vole hladno", a ako ih ipak čuvate u hladnjaku, konzumirajte ih u roku od tri dana. 

Tikvice i patlidžane možete čuvati u hladnjaku, ali pazite pritom da ih ne odlažete u najhladniji dio hladnjaka, na vrh. 

Pogledajte i video Voće koje bi dijabetičari trebali jesti

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.