Kad krene nizbrdo

Ovo je 17 znakova da su vaša veza ili brak - dosadni! Prepoznajte ih na vrijeme

Foto: shutterstock
Ovo je 17 znakova da su vaša veza ili brak - dosadni! Prepoznajte ih na vrijeme
25.09.2024.
u 14:30
Početak veze često je uzbudljiv, uživate u svakom trenutku s partnerom i počinjete se zaljubljivati. No, kako se veza razvija i postanete opušteniji jedno s drugim, možda ćete primijetiti da postaje dosadno.
Pogledaj originalni članak

Možda vam se čini da više ne radite ništa zabavno zajedno ili da vas partner više ne privlači na isti način. Znakovi dosadne veze mogu biti lako prepoznatljivi, a zbog toga se možete udaljiti jedno od drugoga, piše marriage.com. Činjenica je da je dosada prirodan dio dugotrajne veze. Na početku, što se često naziva "faza medenog mjeseca", sve je novo i uzbudljivo. Međutim, kako vrijeme prolazi, uzbuđenje se može smanjiti, a rutina preuzeti. Sasvim je normalno da veza postane predvidljivija, ali to može dovesti do nezadovoljstva, pogotovo ako se dosada pojavi u prevelikoj mjeri.

Jedan od razloga zašto se javljaju znakovi dosadne veze je taj što ljudi s vremenom prestaju ulagati isti trud kao na početku. Na početku, kada želite osvojiti partnera, trudite se biti najbolja verzija sebe, ali kako postajete sigurniji u vezi, sve se više opuštate i prestajete truditi na isti način. Nema ništa loše u tome da se osjećate ugodno u vezi, no stagnacija nije ono što želite! To se ne događa samo zbog manjka truda, već i kad zapadnete u rutinu. Primjerice, možda ste navikli da svaki petak navečer sjedite kući i naručujete pizzu, umjesto da isprobate nešto novo zajedno.

Dosada u vezi također se može pojaviti zbog problema u spavaćoj sobi. Ako se učestalost ili uzbuđenje tijekom seksa smanji, to može dodatno pridonijeti osjećaju monotonije u vezi. Kako prepoznati da se dosada ušuljala u vašu vezu ili brak? Prvo, ako se često ljutite na partnera zbog sitnica. Ako se u vezi pojavila dosada, može se stvoriti određena napetost i frustracija, zbog čega ćete reagirati previše burno na sitnice, kao što je ostavljanje cipela na pogrešnom mjestu. Zatim, više nemate seksualne odnose. Kao što je ranije spomenuto, osobe koje se osjećaju dosadno u vezi obično se manje seksaju i ne uživaju u njemu kao prije.

VEZANI ČLANCI: 

Ako većinu vremena provodite u tišini sa partnerom, nešto nije u redu. Veze ‘pogođene’ dosadom često su karakterizirane dugim razdobljima tišine. Možda odete na večeru, ali cijelo vrijeme provodite na mobitelu, ne razgovarajući. Sljedeći znak bi mogao biti da vam jednostavno više nije stalo… Veze na početku idu glatko, ali da bi opstale, potrebno je uložiti trud. Ako ne osjećate potrebu da se potrudite, vjerojatno vas veza više ne zanima. Zatim, privlače vas drugi ljudi. Kada ste zadovoljni u vezi, većinom maštate o svom partneru. Ako dosada zavlada, možete početi fantazirati o drugima ili maštati o aferi…

Mogu se pojaviti i pomiješani osjećaji. S jedne strane volite svog partnera, ali s druge strane osjećate duboko nezadovoljstvo. Ova kombinacija ljubavi i frustracije često je znak da vam je veza dosadna. Prestanak komunikacije još je jedan znak dosade u odnosu. Ako se više ne osjećate povezano, može se dogoditi da prestanete dijeliti svoje misli i osjećaje, a razgovori postaju površni i ograničeni na svakodnevne teme. Kada vas veza zasićuje, možda ćete primijetiti da više ne provodite vrijeme zajedno kao prije, već tražite načine da se zaokupite drugim aktivnostima. Ako počnete sanjariti o tome kako bi bilo biti ponovno ‘single’ to je znak da ste nezadovoljni trenutačnom situacijom. Zadovoljni parovi planiraju budućnost zajedno. Ako su takvi razgovori prestali, veza može biti zapela u rutini. Ako se osjećate nemirno i imate osjećaj da nešto propuštate, to može biti znak da vam veza ne ispunjava očekivanja. Nedostatak novih iskustava može biti još jedan znak dosade. Ako je prošlo dugo vremena otkako ste zajedno isprobali nešto novo, dosada lako može postati problem.

VEZANI ČLANCI: 

Zatim, više uživate u samostalnim aktivnostima.  Zdravo je imati vlastite interese, ali ako stalno birate raditi stvari sami, umjesto s partnerom, to može ukazivati na problem. Ako ne rješavate probleme, imate još veći problem! U svakoj vezi postoje nesuglasice, ali ako vam postane svejedno i ne trudite se riješiti ih, to je znak da vas veza više ne zanima.

VEZANI ČLANCI: 

Iako je normalno da strast s vremenom opada, potpuni nedostatak romantike može ukazivati na ozbiljan problem. U dosadnoj vezi jedan ili oba partnera mogu postati nezainteresirani, ne ulažući više trud u održavanje veze. Rutina bez novih aktivnosti ili iznenađenja često vodi do dosade, a to može stvoriti osjećaj monotonije u vezi. Na kraju, prepoznavanje dosade u vezi prvi je korak prema rješavanju problema, jer veza može opet postati uzbudljiva i opstati samo uz trud i promjene.

Žena užasnuta: 'Moj najbolji prijatelj i moja mama su se zaručili nakon tajne veze'

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.