Pospremanje plahti

Ovo je ispravan način kako pospremiti čiste plahte, a da se ne zgužvaju

Foto: Thinkstock
Ovo je ispravan način kako pospremiti čiste plahte, a da se ne zgužvaju
16.02.2023.
u 09:30
Ako tražite način da složite svoje plahte, umjesto da ih jednostavno bacite pod krevet bez razmišljanja, jedan guru za čišćenje ima isprobanu metodu.
Pogledaj originalni članak

Mrzite li kad vam se čiste, pospremljene plahte zgužvaju u ormaru? Ne morate više očajavati jer jedan je muškarac pronašao način kako pospremiti plahte da se nikada ne zgužvaju. Dustin Hadley, koji na Instagramu objavljuje kao @that40yearguy, podijelio je trik s kojim pokazuje kako pravilno složiti plahte kako bi izgledale lijepo i svježe, prenosi Mirror.

Ne može jednostavnije: Pošpricajte odjeću s ovim i više nećete morati glačati

Foto: Getty Images
Glačanje
Foto: Getty Images
Glačanje
Foto: Getty Images
Glačanje
Foto: Getty Images
Glačanje
Foto: Getty Images
Glačanje
Foto: Getty Images
Glačanje

Dustin je svoj video započeo tako što je položio plahtu ravno na svoj krevet prije nego što je uhvatio dva donja kuta i ugurao ih u gornje. Zatim je presavio plahtu trećinu puta od dna prema sredini. Daljnja strana je zatim presavijena u sredinu, ponavljajući postupak na drugoj strani. Zatim je sve presavio u sredinu kako bi plahta bila tanja, ponovno ju je presavio dvaput i glasno se nasmijao koliko je to jednostavno, umjesto da ih je 'umotao' kao što je to prije radio.

Ljudi su u komentarima bili oduševljeni ovim načinom pospremanja pa je tako netko napisao: "Siguran sam da se tvojoj ženi sviđa kada isprobavaš ove životne trikove, pomaže u kući", dok se drugi našalio: “To je zdrav razum”.

Omekšajte posteljinu i vratite joj prvobitni izgled: Dodajte ova dva proizvoda u pranje!

 

Miljenik južnog Sredozemlja

Tri jela s drevnim bulgurom – prastarom namirnicom u kuhinji sredozemnih tisućljeća

Još nije utvrđeno kada i kako je stigao na Sredozemlje, posebno na njegov južni dio, od Osmanskog Carstva i priobalja Male Azije, od Egipta sve do zemalja Magreba, gdje ga u svim tim krajevima pripremaju na razne i kulinarski dovitljive načine. Neki tvrde da je došao iz Kine, neki iz Indije, a treći da je zajedno s mnogo namirnica stigao na sredozemne stolove s Aleksandrom Makedonskim. Iako ne znamo kada i kako je stigao, poznate su nam osnove pripreme bulgura od tvrdog pšeničnog zrnja bez ljuske, različitog od krušne pšenice, a koje se već tisućljećima djelomično skuha, zatim suši i usitnjava u manje dijelove. Od davnina tako nastaje nakon natapanja pšenice koja se zatim suši ili peče u male smeđe granule uglavnom kockastog oblika. Fino mljeveni bulgur koristi se za pripremu posebnih vrsta kruha i kolača, a grubo mljeveni za nadjeve, složence i juhe.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.