Nedavno je objavljena vijest da više zasićenih masnoća ne povećava rizik od srčanih bolesti.
Ipak, crveno meso i dalje predstavlja neku opasnost za zdravlje. Novo istraživanje koje je provela klinika Cleveland otkrilo je da bakterije u crijevima pretvara L- karnitin iz crvenog mesa u različite spojeve koji uzrokuju aterosklerozu i formira plak u arterijama koji pridonosi srčanim oboljenjima, piše Women`s Health.
Foto: Thinkstock
Naše ga naše tijelo proizvodi dovoljno za proizvodnju energije, ali previše karnitina može povećati rizik od srčanih oboljenja, a u crvenom mesu ga ima podosta. Prethodna istraživanja stručnjaka s ove klinike pokazala su da su povećane razine karnitina bolji indikator srčanog udara nego razine kolesterola u krvi.
>>Ovo je hrana koju morate jesti kako biste spriječili srčani udar
>>Srčani udar smrtonosniji ako ga dobijete noću ili tijekom vikenda
A ja upravo na pajcekovoj masi pečem pajcekovu potrbušnicu!