Njam!

Ovog vikenda prije glavnog jela pripremite juhu od tikvica, jako je jednostavno

Foto: Shutterstock
Ovog vikenda prije glavnog jela pripremite juhu od tikvica, jako je jednostavno
26.09.2020.
u 07:00
Nema puno kalorija, pa ju možete jesti bez grižnje savjesti!
Pogledaj originalni članak

Osim na roštilju i u umacima, tikvice su odlično povrće za juhu. Ovaj recept vrlo je jednostavan, a možete ga pripremiti prije glavnog jela za ručak ili kao laganu večeru. 

Osim što je niskokalorična, pa ju možete jesti bez grižnje savjesti, ova juha ukusna je i kada je hladna.

Sastojci:
400 g tikvice
2 dl punomasnog kravljeg mlijeka
1 žlica maslaca
1 žlica bijelog brašna
1 žlica nasjeckanog peršina
80 g kiselog vrhnja 
8 dl vode
Sol, papar

Upoznajte kestenjara s Cvjetnog, Hakik prodaje kestene već 47 godina:

Priprema:
Tikvice očistite i narežite, te stavite u jedan lonac. Prelijte sa sedam dl vode i pustite da se kuhaju desetak minuta. Dodajte im mlijeko i maslac, pa ostavite još malo na vatri.

Maknite s vatre, uzmite štapni mikser i miksajte dok ne dobijete tekuću smjesu. Dodajte brašno i preostalu vodu, začinite po želji, dodajte vrhnje i kuhajte još pet minuta. 

Kada je gotovo, možete ukrasiti s malo vrhnja i prepečenim tostom.

Galerija: Isprobajte recept slavne glumice za pripremu krumpira

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.