Prikladni desert

Ovog Uskrsa isprobajte zdraviju slasticu: Tart u obliku jaja sa svježim voćem

Foto: Instagram/Thepetititecook
Ovog Uskrsa isprobajte zdraviju slasticu: Tart u obliku jaja sa svježim voćem
13.04.2022.
u 07:00
Na prhko se tijest dodaje krema od mascarpone sira s malo šećera i koricom naranče, a na vrh ide' šareni miks' od nasjeckanog voća
Pogledaj originalni članak

Desert koji će uljepšati svaki uskršnji stol osmislila je autorica bloga Petite i popularnih kuharica 'The Petite Cook' i '20 Minute Italian' Andrea Soranidis, inače i kreatorica popularnih recepata poput recepta za 'magičnu čokoladnu tortu i za slane kolačiće sa samo tri sastojka.

View this post on Instagram

A post shared by Andrea Soranidis (@thepetitecook)

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

Foto: Thinkstock
Kuhanje
Foto: Thinkstock
janjeće pečenje
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Shutterstock
Kuhinja
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Getty Images
Tjestenina
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hotel Dunav
Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Shutterstock

Za ovaj vam jednostavan tart s voćem treba:

- domaće prhko tijesto za podlogu (može i kupovno)
- glazura od mascarpone sira
- nasjeckano voće

Ako nemate vremena za umijesiti tijesto, kaže Soranidis, možete koristiti i ohlađeno kupovno tijesto, a prije pečenja ga se na pet minuta stavlja u hladnjak, nakon čega 15-ak minuta peče na 200 C stupnjeva.

- Tijesto će još biti mekano kad ga izvadite iz pećnice, pa pustite da se ohladi i stvrdne - rekla je Soranidis za Metro.

Nakon toga u velikoj zdjeli umuti mascarpone sir s malo šećera i korice naranče, dok smjesa ne postane kremasta, a zatim ju ravnomjerno rasporedite po ispečenom tijestu i dodajte voće.

- Osobno volim koristiti što šarenije voće, pa stavljam mango, naranču, jagode, maline, borovnice i kivi - kaže Soranidis i napominje da je ovaj kolač idealan za djecu jer je zbog voća ipak zdraviji od uobičajenih 'teških' uskrsnih slastica s čokoladom, a zahtjeva i minimalno sastojaka i napora.

Nikada ne biste trebali ispirati tanjure prije stavljanja u perilicu, evo zašto:

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.