Nešto savršeno

Bolje ne može: Ova Ferrero čokoladna torta ima i Nutellu i napolitanke

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot
Bolje ne može: Ova Ferrero čokoladna torta ima i Nutellu i napolitanke
26.05.2020.
u 07:00
Kad osjetite eksploziju čokoladnih okusa u ustima, bit će vam jasno zašto je među svojim obožavateljima dobila naziv čokoladna bomba.
Pogledaj originalni članak

Recept za Ferrero tortu nastao je jednog ljetnog popodneva u kuhinji Tatjane Miletić - autorice gastrobloga MyTastyPot - i odmah je osvojio sve koji su ga probali, a pogotovo najmlađe članove obitelji.

Ferrero čokoladna torta

Vrijeme pripreme: 30 minuta + 12 h za nadjev

Vrijeme pečenja: 5 minuta

Za oko 20-30 komada (koristi se kalup 25-26 cm, koji se otvara)

Foto: Shutterstock

Za biskvit:

400 g napolitanki s lješnjakom

200 g lješnjaka

500 g Nutelle

Ganache:

500 ml slatkog vrhnja (najbolje biljnog)

500 g crne čokolade

Priprema:

Lješnjak sameljite na krupnije komade. Napolitanke usitnite (isjeckajte ili istucite tučkom dok su u vrećici, pa poslije dodatno usitnite rukama). Dodajte Nutellu i sve dobro sjedinite. U kalup rasporedite masu, poravnajte, prekrijte papirom za pečenje i stavite u hladnjak.

Foto: Shutterstock

Ganache:

U slatko vrhnje koje je nekoliko sekundi kipjelo i malo se ohladilo dodajte čokoladu koju ste prethodno istopili u mikrovalnoj pećnici (510 stupnjeva – 2 minute). Sjedinite sve kuhačom, ostavite da odleži 15 minuta, pa zatim umutite mikserom. Kad se posve ohladi, stavite u hladnjak. Nakon desetak sati izvadite iz hladnjaka i ponovo miksajte. Nemojte miksati predugo, mora imati kremastu strukturu, kao čokoladni mousse. To će vam biti znak da ste dobili pravi ganache. Kremu premažite ravnomjerno preko biskvita i ostavite da odleži preko noći u hladnjaku.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.