Ukusno!

Palačinke za doručak nikad nisu loša ideja: Danas se počastite zdravom verzijom

Foto: Shutterstock
Palačinke za doručak nikad nisu loša ideja: Danas se počastite zdravom verzijom
08.09.2020.
u 09:30
Kako biste napravili što zdraviju opciju možete ih premazati kikiriki maslacem i ukrasiti omiljenim voćem.
Pogledaj originalni članak

Kako biste svom tijelu osigurali dovoljnu dozu ugljikohidrata i energije, danas pripremite ove ukusne palačinke od zobenih pahuljica za doručak. Priprema ne traje dugo, a ostatak možete pojesti za večeru.

Sastojci:
50 g zobenog brašna
50 g bademovog brašna
3 žlice bijelog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 jaje
250 ml mlijeka
Šećer ili med
Prstohvat soli
Kokosovo ili suncokretovo ulje

Priprema:
U posudi pomiješajte zobeno, bademovo i obično brašno, prašak za pecivo, sol, jaje i mlijeko. Miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu bez grudica, a zatim ju ostavite da odstoji 10 minuta. 

Na tavi zagrijte ulje, dodajte smjesu i pecite dok se na gornjoj strani ne pojave mjehurići. Okrenite palačinku i pecite još par minuta.

Poslužite ih uz omiljeni namaz, preljev, voće i orašaste plodove.

Zbog koronavirusa jedemo manje čokolade i više kupujemo domaće kekse i vafle.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.