piletin i kozji sir

Pileći file čudesan je komad mesa, njegov blagi okus podnosi najsmionije kombinacije namirnica

Foto: Danijel Berković/Pixsell
Pileći file čudesan je komad mesa, njegov blagi okus podnosi najsmionije kombinacije namirnica
10.07.2014.
u 15:23
Kad je meso gotovo, lagano ga narežite da se ne raspadne i poslužite s tjesteninom i povrćem.
Pogledaj originalni članak

Sastojci:

600 g pilećih filea, 150 g mekanog kozjeg sira, 100 g mladog luka, 2 žlice nasjeckanog peršina, 1 žličica narezanog svježeg origana, sol, Crni papar Podravka, 60 ml bijelog vina, 60 ml maslinova ulja, 
150 g tikvica, 200 g malih rajčica, 
2 češnja češnjaka, 1 Kokošji temeljac za jela Podravka, 300 g tjestenine Tagliatelle

Priprema:

Pileći file razrežite nožem tako da napravite mali džepić, pa ih napunite smjesom od sira, mladog luka (zelenog dijela), 1 žlice peršina i origana. Otvor zatvorite čačkalicom pa meso posolite i popaprite te prelijte vinom i ostavite da se marinira. Bijeli dio mladog luka pirjajte na maslinovu ulju dok malo ne požuti.

Dodajte na štapiće narezane tikvice, na četvrtine narezane male rajčice, češnjak i ostatak nasjeckanog peršina, umiješajte kokošji temeljac i podlijte vodom, pa pirjajte dok povrće ne omekša. Umiješajte kuhanu tjesteninu i sve lagano promiješajte. Piletinu vrlo kratko popecite na tavi ili roštilju, a zatim još zapecite 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

Kad je meso gotovo, lagano ga narežite da se ne raspadne i poslužite s tjesteninom i povrćem.

Foto: Danijel Berković/Pixsell

>>Dobar komad poput bifteka cijene i oni kojima meso nije namirnica broj jedan

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.