Purica i Božić vole se javno, baš kao što za Badnjak na stolovima caruje bakalar. Iz kuhinje se šire mirisi vanilije i cimeta, a u pećnici bubri slasni panettone. Dok smo priču o bakalaru i načinima kreativne pripreme svladali još u prošlom broju, sutra, u subotu 19. prosinca,na kioscima vas u paketu uz Večernji list za samo pet kuna očekuje novi broj najslađeg magazina – blagdansko izdanje Slanog&Slatkog. Za vas, dragi čitatelji, puricu smo pripremili s Andrewom Gaskinom, chefom u rovinjskim Maistrinim hotelima, čovjekom koji je obišao cijeli svijet, kuhao za okrunjene glave od dalekog istoka do Londona. Chef Gaskin pojednostavio je pripremu purice i odao nam trikove koje možete napraviti i vi, ali i riješiti pitanje ručka na Štefanje.
Kako? Lako! Otkrijte u magazinu uz kojim vam, za kupce na području Zagreba u paketu s Večernjim listom, poklanjamo Kandi Crunch Brunch čokoladicu s okusom lješnjaka, kokosa, mliječne čokolade, jagode i keksa, i kako napraviti puding panettone, ali i kako odabrati vina i šampanjce. Bez mjehurića nema zdravice, a kako se pripremiti za Silvestarsku pomogao nam je Goran Kočiš. U gužvama pripreme za obaranje gastrorekorda sutra navečer u bistrou Apetit, kada će složiti 32 slijeda, a da se pri tom neće ponavljati u namirnicama, chef nam je složio silvestarski meni. Mala hrana za veliki doživljaj treba biti spremna tijekom dana tako da svima vama koji dočekujete goste ostane dovoljno vremena da se pripremite za najluđu noć u godini.
Ako imate bilo kakve dileme oko kave te kako je pripremiti, tu je Nik Oroshi, gost Dossiera Slano&Slatko. Darujete li, potrudite se da i najmanja sitnica nosi vaš osobni potpis, neka dar priča o tome koliko poznajte drage prijatelje, a savjete što darovati potražite u magazinu koji osvaja fotografijama, pričama, doživljajem... Slano&Slatko magazin je koji vas na stotinu stranica vodi na putovanje kroz kuhinje svijeta, okuse, mirise i boje. Sutra, u paketu uz Večernji, a ostale dane samostalno na kioscima za 14 kuna. Zapalite četvrtu adventsku svijeću uz svoju obitelj, posvetite im vrijeme i ljubav. Ugasite mobitele i računala, ostavite na tren društvene mreže, dijeljenje statusa... Razgovarajte, prošećite se, zagrlite najdraže, poljubite voljene, nazdravite kuhanim vinom na Adventu u Zagrebu, najljepšem u Europi...
Pripremajući blagdanski ručak i zakusku kojom ćete dočekati goste na Silvestrovo, spojite znanje i mir, tradiciju i moderno, a sve začinite strašću kojom ćete se poigrati hranom i potpisati svoje recepte. I ne zaboravite na Ezopovu rečenicu: “Bolje je pojesti koricu kruha u miru nego se gostiti za prepunim stolom hrane uz puno briga.” Želimo vam zdravlja, mira i strpljenja. Začinimo to znatiželjom s kojom ćete čekati svaki novi broj najslađeg magazina Slano&Slatko koji ćemo s istom strašću pripremati za vas i dogodine.
Vaš Slano&Slatko tim :)
Super