TikTok video

Podijelila recept za svoj 'savršeni odrezak', a pratitelji odgovorili: 'Žile su nam se začepile samo od gledanja!'

Foto: TikTok/ tammylouiseee
Podijelila recept za svoj 'savršeni odrezak', a pratitelji odgovorili: 'Žile su nam se začepile samo od gledanja!'
30.09.2021.
u 14:28
Da bi bio ukusan i sočan, odrezak treba na sebi treba imati stvarno puno maslaca, kaže ona i na meso sa svake strane maže po centimetar debel sloj...
Pogledaj originalni članak

Nedavno je TikTokerica Tammy s običnim receptom za pečeni odrezak uspjela podijeliti mišljenja svojih pratitelja. Dok su neke stvari kod pečenja mesa uvijek iste, recepti se kod većine razlikuju u sitnicama, malim kulinarskim 'tajnama'. A tajna 'savršenog odreska' zs ovu je TikTokericu - što se brzo da zaključiti iz njenog videa - u golemim količinama maslaca...

 - Zaboravite na skupocjene restorane, odrezak; biftek ili ramstek spremljen kod kuće može biti puno bolji! - napisala je na svom TikTok računu @tammylouiseee i pokazala kako pečenje započinje mazanjem maslaca na obje strane mesa.

- Da bi bio ukusan i sočan, odrezak treba na sebi treba imati stvarno puno maslaca, kaže ona i na meso sa svake strane maže po centimetar debel sloj...

Započelo novo izdanje kampanje ‘Uključi savjest – ponekad djeci treba reći ne'

Foto: Kampanja "Uključi savjest - ponekad djeci treba reći ne"
Foto: Kampanja "Uključi savjest - ponekad djeci treba reći ne"
Foto: Kampanja "Uključi savjest - ponekad djeci treba reći ne"
Foto: Kampanja "Uključi savjest - ponekad djeci treba reći ne"
Foto: Kampanja "Uključi savjest - ponekad djeci treba reći ne"
Foto: Kampanja "Uključi savjest - ponekad djeci treba reći ne"
Foto: Kampanja "Uključi savjest - ponekad djeci treba reći ne"
Foto: Kampanja "Uključi savjest - ponekad djeci treba reći ne"

Nakon toga Tammy dodaje još i +taco' mješavinu začina koju možete kupiti, ali i sami napraviti. Ako se odlučite za tu drugu opciju, trebati ćete pomiješati:

  • 2 žličice chili praha
  • 1 čajnu žličicu češnjaka u prahu
  • 1 žličicu kukuruznog škroba
  • 1/4 čajne žličice ljute papričice narezane na komadiće ili papra
  • 3/4 čajne žličice soli

Kad je meso začinjeno i spremno za pečenje TikTokerica grije tavu i komad mesa stavlja na nju, na laganu vatru. Ne dodaje ulje jer joj je kao masnoća za pečenje poslužilo maslo koje se u dodiru s vrućom tavom odmah rastopilo...

Kad je meso pri kraju Tammy na vrh stavlja - pogoditi ćete - još jedan komad maslaca i pušta da se otopi, pa još jednom okreće i kratko peče.

- Kad mi se klinci vani igraju, ako ih pozovem da dođu doma na kakao, ignoriraju me, ali kad kažem da dođu na odrezak, tu su prije nego do kraja izgovorim! - napisala je u komentarima u kojima su se javili oni kojima se njen recept svidio, ali i oni koji su bili malo skeptični prema kolčini maslaca koju TikTokerica koristi.

- Žile su mi se začepile samo od gledanja - napisao je jedan dečko ispod njenog videa, a našlo se i nekoliko profesionalnih kuhara koji su se složili da ovo 'nikako nije najbolji način za ispeći odrezak', ali je jedan od boljih za 'brzinski srčani'...

Stranac pitao koji je grad u Hrvatskoj najbolji za život: Hrvati nahvalili Osijek!

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

GO
goodbadugly
16:04 30.09.2021.

Koju školu moram završiti da bi i ja bio Tik Toker.?