Uj ili fuj?

Pogledajte kako nastaje specijalitet - pohana Mars čokoladica

Foto: Danny Lawson/Press Association/PIXSELL
Pohani Mars
Foto: Danny Lawson/Press Association/PIXSELL
Pohani Mars
Foto: Danny Lawson/Press Association/PIXSELL
Pohani Mars
Foto: Danny Lawson/Press Association/PIXSELL
Pohani Mars
Foto: Danny Lawson/Press Association/PIXSELL
Pohani Mars
Foto: Danny Lawson/Press Association/PIXSELL
chip shop
Foto: Danny Lawson/Press Association/PIXSELL
chip shop
Foto: Danny Lawson/Press Association/PIXSELL
chip shop
Foto: Danny Lawson/Press Association/PIXSELL
chip shop
08.04.2014.
u 09:30
Čokoladica se prije pohanja hladi kako bi se priječilo da se čokolada otopi, a poha se u uobičajenoj smjesi u koju biste uvaljali komad piletine.
Pogledaj originalni članak

Čokoladica Mars uvaljana u smjesu brašna i jaja pa pržena u dubokom ulju?

Ne zvuči baš najbolje, ali riječ je o specijalitetu koji se na gastrosceni prvi put pojavio 1995. godine u Škotskoj.

Pohani Mars nastao je Haven Chip Baru u in Stonehavenu pored Aberdeena, a jelo se poslužuje i danas i to diljem svijeta.

Čokoladica se prije pohanja hladi kako bi se priječilo da se čokolada otopi, a poha se u uobičajenoj smjesi u koju biste uvaljali komad piletine.

Foto: Danny Lawson/Press Association/PIXSELL

Nismo probali, ali zanimljivo je da se ovako pripremljena čokoladica 2000- godine mogla naručiti čak i u jednom pariškom restoranu.

>>Tjestenina je fina. Ali trebali biste je izbjegavati u širokom luku

>>Volite slatko? Pročitajte kojih 15 problema uzrokuje šećer

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.