Za lakše kuhanje

Pire krumpir možete napraviti i bez guljenja, sjeckanja i nereda: Isprobajte par kulinarskih trikova!

Foto: Shutterstock
Pire krumpir možete napraviti i bez guljenja, sjeckanja i nereda: Isprobajte par kulinarskih trikova!
02.05.2022.
u 09:30
Osim što će vam biti lakše tijekom pripreme samog jela, olakšat će vam i čišćenje nereda nakon kuhanja
Pogledaj originalni članak

Malo je onih koji ne vole pire krumpir, no guljenje i sjeckanje krumpira nas mogu odvratiti od spremanja tog ukusnog priloga. Zato je jedna žena na društvenim mrežama otkrila kako pire krumpir napraviti bez muke sa sjeckanjem, guljenjem i čišćenjem nereda, piše The Sun.

- Sigurna sam da nisam jedina koja je ovo shvatila, ali prije nego što sam to počela raditi nisam nikad vidjela takav način pripreme pire krumpira - napisala je u svojoj objavi na Mumsnetu.

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati....

Foto: Thinkstock
Kuhanje
Foto: Thinkstock
janjeće pečenje
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Shutterstock
Kuhinja
Foto: Thinkstock
Mikrovalna pećnica, hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Getty Images
Tjestenina
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Thinkstock
Hrana
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
Hotel Dunav
Foto: Thinkstock
Brokula
Foto: Shutterstock

Prvi korak u postizanju savršenog pirea je, kaže, da nakon što ste krumpir skuhali upotrijebite mikrovalnu pećnicu i ubacite ih da omekšaju do kraja. Vrijeme koje je za to potrebno ovisi naravno o veličini krumpira, ali možete provjeriti tako da zabodete nož u njih. Sljedeći korak je jednostavno izvaditi unutrašnjost kuhanog krumpira iz kore i zgnječiti ga vilicom. Dodaje i da možete dodati maslac, pa čak i naribani sir i papar po želji. 

Mnogi korisnici Mumsneta oduševili su se njezinim trikom pa su joj i zahvalili u komentarima.

- Obično gulim i kuham krumpire 20 minuta prije gnječenja tako da će ovo sigurno biti lakše i brže - komentirala je jedna korisnica.

- Već sam pokušala ovo i super je! U mojoj mikrovalnoj im treba oko 8 minuta da potpuno omekšaju - dodala je druga.

Pizza je zdraviji doručak od pahuljica!

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.