Potrebno: 1 oblatna, 400 g mljevene junetine, 1 glavica luka, 1 crvena paprika babura, 3 žlice pirea od rajčice, 3 jaja, 200 g krušnih mrvica, 50 g sezama, 100 g brašna, 2 dl tatarskog umaka, 3 dl ulja, mješavina začina, papar, origano
Priprema: Oblatnu prekriti mokrom kuhinjskom krpom pa je ostaviti da omekša, a luk i papriku sitno narezati. Na malo ulja propržiti luk, pa dodati papriku i mljeveno meso, uliti malo vode i pirjati dok meso ne omekša. U omekšalo meso dodati pire od rajčice, mješavinu začina, papar i origano po ukusu.Omekšalu oblatnu odviti, premazati je pripremljenom masom, pa opet zarolati staviti u zamrzivač da se malo stegne.
tegnutu roladu narezati na kolutove. Svaki kolut uvaljati u brašno, pa u umućena jaja, i na kraju u mješavinu krušnih mrvica i sezama.
Paniranu roladu peći na ugrijanom ulju dok ne porumeni, a kada se ohladi, preliti ju tatarskim umakom.
>>Ideja za ručak: Musaka od krumpira sa sojom
>>Spas za sve koji su gladni na poslu: Recept za tjesteninu s rajčicom iz - mikrovalne