Iako neprestano ističemo kako stres s modernim načinom života postaje sve veći, čini se da je djelomično problem ipak u genima. Roditelji su jednim dijelom zaslužni za naš prag tolerancije na stres, odnosno razliku između onih koji se mogu nositi sa svime i onih koji brzo popuste pod pritiskom.
Profesor Guillen Fernandez istraživao je kako se ljudski mozak ponaša kad je pod stresom. On je otkrio da je amigdala, primitivno područje mozga koje nadgleda naše emocije, aktivnije u onih koji su naslijedili ''gen za stres''. Oko 50 posto ljudi ima ovaj gen, zbog kojeg smo oprezniji, ali i osjetljiviji na pritisak, objavljeno je na forumu European Neuroscience Societies.
- Ova genetska razlika pokazuje se tek kad su ljudi izloženi stresu. Ovo je prvi put da genetska varijacija utječe na različitu reakciju na emocionalni podražaj samo kad su osobe pod stresom - rekao je profesor Fernandez.
Prag tolerancije na stres nasljeđujemo od roditelja
FOTO Hrvat unajmio Ferrari od 300.000 eura i popuno ga uništio: Slupao se u kobnom tunelu u Monaku
Tunel Louis II slovi za jedan od najopasnijih dijelova staze Formule 1 zbog efekta svjetlo-tama, koji vozače zasljepljuje prilikom izlaska iz tunela, ali i zbog različitih uvjeta na stazi kada je dio unutar tunela suh, a vanjski dijelovi mokri.
Tko je žena koju Trump šalje u Hrvatsku? Ona 'spašava' umjetnine nakon bankrota i razvoda
Donald Trump predložio je kolekcionarku Nicole McGraw za novu veleposlanicu u Hrvatskoj
Napustio nas je jedan od najvećih sportaša svih vremena. Njegov podvig ostat će zapisan u povijesti
Zbog sjajnih rezultata, sportske inteligencije i fizičke izdržljivosti, postao je i ostao uzor mnogim generacijama. Njegova karizma i rezultati osigurali su mu mjesto među besmrtnim velikanima ovog sporta.
Sve više poduzetnika odlučuje se za ovaj potez: Svi troškovi su pokriveni, a vi samo točite gorivo i vozite!
Isprobali smo novi sladoled iz McDonald’sa koji će biti popularniji od pistachia
McFlurry i McSundae odsad dolaze i u novoj kombinaciji okusa - Daim hrskava karamela u mliječnoj čokoladi.