dobro je znati

Imate alergiju na sunce? Evo kako je prepoznati i što napraviti...

Foto: Thinkstock
sunčanje
Foto: Thinkstock
sunčanje
01.09.2016.
u 12:45
Budući da je koža organ koji "pamti", sve zračenje kojem se izlažemo tijekom života dolazi na naplatu tek u kasnijoj dobi u obliku karcinoma ili drugih kožnih oštećenja.
Pogledaj originalni članak

Neke promjene na koži mogu se javiti i nakon izlaganja suncu. 

Osip koji izbije nakon izlaganja suncu potrebno je tretirati na isti način kao i običnu opeklinu. Najbolje je na zahvaćeno mjesto što prije staviti hladan oblog, a ako vas zaista muče jaki bolovi, pokušajte ih spriječiti paracetamolom. Zatim se javite vašem osobnom liječniku, koji će vas ili uputiti dermatologu ili sam pokušati riješiti novonastalu situaciju. Sigurno će vas detaljno ispitati jeste li uzimali kakve lijekove i jeste li koristili kakve kreme za sunčanje, a u nekim će slučajevima naručiti pretrage krvi i urina, piše Pliva zdravlje. 

Budući da je koža organ koji "pamti", sve zračenje kojem se izlažemo tijekom života dolazi na naplatu tek u kasnijoj dobi u obliku karcinoma ili drugih kožnih oštećenja

Alergije na sunce upozoravaju nas na opasnost sunčevih zraka, stoga će pojedinci s alergijama sigurno drugačije gledati na dugotrajno izlaganje suncu. 

>>Kako zadržati preplanuli ten što dulje? Evo nekoliko trikova

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

BR
Blade Runner
14:31 01.09.2016.

Jedno od rjesenja da se osip sprijeci je i "burkini"... ali onda postoji sansa da ce vas negdje pod oruzanom prijetnjom svuci na plazi.