wow!

Preko interneta naručili 'misterioznu kutiju' za 15 eura, ali kad su je otvorili nisu mogli vjerovati što je unutra

Foto: @moonivegap
Preko interneta naručili 'misterioznu kutiju' za 15 eura, ali kad su je otvorili nisu mogli vjerovati što je unutra
19.10.2024.
u 10:44
Nakon što su otvorili paket, nisu mogli vjerovati svojim očima.
Pogledaj originalni članak

Jeste li se ikada zapitali što se događa s Amazonovim paketima koji nikada ne stignu do svojih primatelja ili se iz bilo kojeg razloga vrate natrag u skladište? Iznenadilo bi vas da saznate kako neki od tih paketa završe u posebnim trgovinama koje prikupljaju izgubljene pakete. Nakon što prođe određeno vrijeme, ako ih nitko ne preuzme, ti paketi se stave na prodaju. Mónica, mlada žena koja je postala viralna na TikToku, posjetila je jednu od tih trgovina u nadi da će kupiti jedan od tih misterioznih paketa, piše Mirror

U nedavnom videu koji je podijelila na TikToku, Mónica je ispričala: ‘U mom kvartu otvorili su trgovinu izgubljenim paketima, pa smo moj dečko Andrés i ja odlučili otići i vidjeti što možemo pronaći’. Par je pokazao kutiju koju su odabrali, ne znajući što je unutra, ali su imali niska očekivanja. ‘Ovo je kutija koju smo odabrali; Andrés ju je izabrao jer inače nemam sreće u odabiru stvari’, rekla je Mónica dok je pokazivala neotvorenu kutiju s Amazonovom etiketom.

@moonivegap Sinceramente 10/10 pero no repetiría por si acaso JAJA #paquetesperdidos #devolucionesamazon #devolucionesamazonmadrid #unboxingsorpresa #abriendopaqueteperdido #unboxing ♬ sonido original - Moni 🥥✨

Andrés je objasnio da je izabrao tu kutiju jer je osjetio da unutra postoji još jedna manja kutija, pa se nadao da sadrži nešto elektroničko. ‘Na etiketi piše da ima jednogodišnju garanciju’, dodao je optimistično.

Nakon što su otvorili paket, nisu mogli vjerovati svojim očima. ‘Ovo mora biti neka šala’, rekli su. ‘Možda je prazna kutija, bit će smiješno’, nastavio je Andrés, uvjeren da će sve ispasti loše za njih. No, unutar paketa našli su slušalice poznatog brenda koje bi mogle vrijediti stotine eura.

VEZANI ČLANCI: 

Statistike pokazuju da se otprilike 30 posto proizvoda kupljenih online vraća. Ovo je dovelo do stvaranja novog tržišta – trgovine koje kupuju ove povrate i zatim ih preprodaju po sniženim cijenama. S rastom internetske kupovine, koji je dodatno ubrzan pandemijom Covid-19, povrati proizvoda postali su svakodnevna pojava. Potrošači vraćaju robu iz raznih razloga – možda ne odgovara opisu ili jednostavno ne ispunjava očekivanja.

Ovaj fenomen utječe ne samo na kupce već i na tvrtke, koje se suočavaju s dodatnim logističkim i operativnim troškovima. Kao odgovor na ovu situaciju, pojavile su se trgovine koje kupuju vraćene proizvode i preprodaju ih po nižim cijenama, privlačeći ljude u potrazi za povoljnim ponudama.

VEZANI ČLANCI: 

Cijene ovih paketa obično su znatno niže od maloprodajnih cijena, što je slučaj i s paketom koji je Mónica kupila za samo 15 eura. Ovisno o sadržaju, cijene se mogu kretati od 10 do 50 eura, čineći ovu praksu sve popularnijom među onima koji vole riskirati za potencijalno velike uštede.

GALERIJA: Bivši FBI agent otkriva pet stvari koje bi svatko trebao učiniti kako bi nadmudrio online kriminalce

Foto: shutterstock
Foto: Pixabav
Ilustracija
Foto: shutterstock
Foto: shutterstock
Foto: Frank May/DPA
Internet bankarstvo
Foto: shutterstock

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.