Samo sutra

Prije svih drugih skuhajte jela kojima je David Skoko ostavio bez riječi slavnog Gordona Ramsaya

Prije svih drugih skuhajte jela kojima je David Skoko ostavio bez riječi slavnog Gordona Ramsaya
17.09.2021.
u 13:04
Recepte za njih, s detaljnim uputama za pripremu, uz mnoštvo drugih zanimljivih priča donosi novi broj magazina Slano & slatko sutra u paketu s Večernjim listom.
Pogledaj originalni članak

S rujanskim brojem magazina Slano & slatko opraštamo se od ljeta koje je u gastronomskim krugovima nadmašilo i najoptimističnija predviđanja. Kruna sezone, o kojoj se do prije nekoliko mjeseci naši vrijedni ugostitelji nisu usudili ni maštati, bila je dodjela Michelinovih zvjezdica – čak su tri zasjale na hrvatskom gastronomskom nebu! Najviše ovacija, kako i ne bi, pobrao je Deni Srdoč, jedini hrvatski chef s čak dvije Michelinove zvjezdice koje je uspio zaslužiti prije tridesetog rođendana. Čestitamo od srca!

Sa zvjezdanog neba spustili smo se malo na zemlju, na istarski i kaštelanski terroire, tamo gdje upravo započinju nove berbe, a s njima i novi ciklus proizvodnje vrhunskih vina i maslinovih ulja koja će u godini pred nama donijeti još vrijednih nagrada i priznanja.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Sveto drvo maslina

U čemu je tajna uspjeha braće Chiavalon i zašto smatra da bi istarsko maslinovo ulje ipak moglo biti najbolje na svijetu otkrivamo u razgovoru s Tedijem Chiavalonom, čovjekom koji uvijek gleda deset godina naprijed.

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Neprocjenjivo istarsko blago: boškarin

Saznali smo što je sve trebalo napraviti da bi nekoć nezamjenjivo radno govedo postalo zvijezda istarske gastronomije i zašto su i najveći entuzijasti i zaljubljenici u boškarina naposljetku prihvatili gospodarski model njegove revitalizacije.

Šest lica kaštelanskog crljenka

Otišli smo provjeriti je li i kako je 20 godina nakon senzacionalnog otkrića o podrijetlu slavnog zinfandela iskorišten potencijal za brendiranje Kaštela kao domovine slavnog crljenka. Vozeći se u Kaštela, očekivali smo da će nas u nekom trenutku dočekati oznaka na kojoj će pisati nešto u stilu: „Dobro došli u domovinu crljenka kaštelanskog!“ ili „Zinfandel je zapravo crljenak“. Ništa od navedenog. Gdje je zapelo doznali smo od šest kaštelanskih vinara čija se vina piju u cijelom svijetu, ali znamo li kod kuće to cijeniti?

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

I na kraju... vodimo vas na gljivarski vikend na selo. Naši poznati gastroblogeri, Ana Klaić Pastuović i Mile Butorac pripremili su jela od gljiva zbog kojih ćete se odmah sjetiti da niste dugo ništa pojeli... Dobar tek! 

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.