Ne znate kako bi ove godine obojili svoja uskršnja jaja i želite izbjeći umjetna bojila? Imamo jednu posebnu metodu za vas! Ova mramorna jaja farbaju se jednostavnom tehnikom za koju će vam trebati ljuske luka i češnjaka te alkoholni ocat. Ovu je tehniku na Instagramu podijelio profil @sos_kuhinja_kitchen.
Sastojci:
- ljuske od luka i češnjaka
- najlon čarape
- voda
- jaja
- 1 žličica soli
- 2 žlice alkoholnog octa
- 1 žličica prehrambene boje
Pripremite ljuske luka i češnjaka tako što ćete ih usitniti škarama. Zatim, odrežite najlon čarape na iste dijelove i prerežite ih tako da se rašire. Umočite jaja u vodu, a zatim u nasjeckane ljuske luka i češnjaka. Umočena jaja zamotajte u najlon čarapu te dobro zavežite i stegnite konopcem.
VEZANI ČLANCI:
Jaja posložite u lonac i prelijte vodom. Stavite jednu žličicu soli i dvije žlice alkoholnog octa te kuhajte na jakoj vatri. Nakon što voda proključa, smanjite na srednju vatru i kuhajte još 10 minuta. Zatim, ubacite jednu žličicu jestive boje za torte i kolače, kuhajte još 5 minuta te ostavite da se jaja sat vremena hlade u toj tekućini.
Izvadite jaja iz najlonki, malo ih očistite papirnatim ručnikom te premažite uljem za dodatni sjaj.
Znate li zašto se na Uskrs jedu jaja? Iza toga je dugogodišnja tradicija: