U većini kućanstava već su počele pripreme za Uskrs i smišlja se koje će sve delicije ove godine biti poslužene na blagdanskom stolu. Kako bi vam pomogli riješiti ovu dilemu donosimo vam recept za najukusniju tortu od mrkve s food bloga Leni‘s Backstube. Uživajte!
Sastojci (za kalup promjera 18 cm):
- 75 g maslaca
- 135 g mrkve
- 90 g šećera
- ½ pakiranja vanilin šećera
- 3 jaja
- 135 g pšeničnog brašna
- ½ pakiranja praška za pecivo
- 90 g mljevenih lješnjaka
VEZANI ČLANCI:
Za kremu:
- 70 g mascarponea
- 90 g krem sira
- 40 g šećera u prahu
- 1 žlica limunovog soka
- nekoliko mrkvi od marcipana
Priprema: Izmiksajte maslac, šećer i vanilin šećer dok ne dobijete kremastu smjesu. Postupno umiješajte svako jaje miksajući ga oko pola minute. U zdjeli pomiješajte pšenično brašno s praškom za pecivo i mljevenim lješnjacima, dodajte u smjesu i sve dobro promiješajte. Na kraju u tijesto umiješajte naribanu mrkvu. Pecite na 180 stupnjeva 1 sat.
VEZANI ČLANCI:
Kolač ostaviti da se hladi barem sat vremena kako bi preljev kasnije ostao kremast i ne bi se otopio. Za preljev pomiješajte mascarpone sa krem sirom, sokom limuna i šećerom u prahu. Tortu premazati preljevom i ukrasiti.
TikTokerica spravlja hipnotizirajuće torte: Njene 'kreacije' prate milijuni!