Jedna od najviše korištenih stvari u kuhinji je daska za rezanje. Koristi se gotovo svakodnevno pa nije ni čudo da je prljava. Kad se radi o drvenim daskama za rezanje, trebaju se češće prati, ali na određen način jer ne smiju u perlicu posuđa. Stoga vam donosimo kako očistiti dasku za rezanje na prirodan način bez kemikalija.
Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:
Prvo što trebate napraviti je vašu dasku prekriti sodom bikarbonom, skroz do samih krajeva daske. Zatim uzmite limun i prerežite ga na pola. Istisnite limunov sok iznad daske, da dobijete mjehuriće i smjesu koja će vam pomoći u čišćenju.
Polovicom limuna utrljajte smjesu u dasku. Limun ima prirodno dezinfekcijsko sredstvo pa nakon njega možete normalno na dasci rezati hranu bez straha. Nakon toga samo vašu dasku obrišite mokrom i toplom krpom te će vaša daska biti spremna za ponovnu upotrebu.
Pogledajte video koji pokazuje cijeli postupak čišćenja: