Svjetski dan jagoda

Priuštite si fini doručak za vikend: Pripremite pohani kruh s jagodama i čokoladnim punjenjem

Foto: Shutterstock
Priuštite si fini doručak za vikend: Pripremite pohani kruh s jagodama i čokoladnim punjenjem
27.02.2021.
u 07:00
Ima li boljeg način da proslavite svjetski dan jagoda nego da se počastite ovakvim doručkom?
Pogledaj originalni članak

Nakon što ste se naspavali za vikend, počastite se jednim kraljevskim doručkom. Priprema je vrlo jednostavna i brzo gotova, a recept sadrži omiljeno voće koje danas slavi svoj dan - jagode! Iako još nije službeno počela sezona kod nas, već ih možete pronaći na policama trgovina, nerijetko i snižene. Brzo odite do trgovine, ako ih već nemate kod kuće, i krenite na posao!

Sastojci koji vam trebaju su:
400 g kruha 
250 ml mlijeka
60 ml slatkog vrhnja
5 velikih jaja
Pola žličice ekstrakta vanilije
1 žlica šećera
2 žlice brašna
1/4 žličice praška za pecivo
1/4 žličice cimeta
200 g čokoladnog namaza
Maslac 
Šećer u prahu
600 g jagoda + 3 žlice šećera 

Poslužite se ovim trikom i iscijedite sav sok iz limuna: Potreban vam je samo štapić za ražnjiće!

Priprema: 
Operite, očistite i narežite jagode, pa ih pomiješajte s tri žlice šećera i ostavite da odstoje pola sata na sobnoj temperaturi. Nakon toga ih stavite u hladnjak. Dok se one hlade vi narežite kruh na malo deblje šnite. Zarežite kroz sredinu svake kriške tako da napravite mali džep - napunite ga čokoladnim namazom.

Umutite jaja, mlijeko, vrhnje, vaniliju, žlicu šećera, brašno, prašak za pecivo i cimet. Namočite svaku krišku kruha s obje strane - pažljivo kako ne bi iscurio namaz. Zagrijte malo maslaca na tavi i pecite kruh dvije do tri minute na svakoj strani dok ne poprimi zlatnu boju i laganu hrskavost. 

Na vrh stavite jagode i posipajte šećerom u prahu. Po želji možete dodati šlag.

Oprala jagode u slanoj vodi, pa začuđeno gledala što se sve u njima nalazi:

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Jagode

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

MO
montello
19:54 27.02.2021.

ma super